Nepatikrinta idėja. Gal yra norinčių?

Važinėjant po Lietuvą vis labiau pradeda erzinti radarai. Tokie stacionarūs greičio matuokliai. Kaip inkiliukas. Nesu greičio mėgėjas, bet kartais vis vien gali užsimiršti..

Veikia jie ir dieną ir naktį. Kadangi naktį anie fotografuoja naudodami IR pašvietimą, tai kilo tokia mintis.
Ant optikos stovi filtrai praleidžiantys tik IR spektrą (čia as galiu ir suklysti) idant automobilio šviesos “neapakintų” foto kameros.

Jei mes į automobilio priekines lempas imontuosim daug IR diodų arba nupirksim gatavą IR prožektorių (yra tokiu po pora šimtų litų su spinduliu iki 100 m), tai sudarytas akiai nematomas pašvietimas “apakins” greičio matuoklio foto kamerą ir nuotraukoje matysis tik šviesos kamuolys. Pabandyti tą galite praktiškai ir namie. Imat mobilu telefoną su kamera ir bet kokį distancinio valdymo pultelį. Prie mobilaus kameros pridekit distancinio diodą ir paspauskit bet ka pultelyje. Ka matome?
IDĖJA ŽALIA. Tikrinkit savo kailiu. Jei išlupsit iš šito komercinės naudos - pasidalinkit. Nesumokėtos baudos - uždirbti pinigai…

4 komentarai į “Nepatikrinta idėja. Gal yra norinčių?”

  1. Karolis Pocius
    2009 gegužės 06 11:32
    1

    Tai kad yra plėvelės pirkti, kuri klijuojasi ant numerių ir daro tą patį. Plika akim nematoma, o veikia (jei gerai pamenu) net ir dieną.

  2. Karolis Pocius
    2009 gegužės 06 11:36
    2

    Štai, radau http://www.ontrackcorp.com/original-protector.cfm?id=03 jei įdomu.

  3. henrikas
    2009 spalio 30 12:11
    3

    plevele gerai, bet kai vaziuos “uzsimaskavusi” policija ir per iranga nematys tavo numerio butinai sustabdys - numeriu maskavimas ne ka mazesnes baudos nei greitis.
    man irgi buvo kilus tokia ideja siusti IR bet masciau palei numerius montuoti, kaip ir barjera. privalumas tik tas, kad is vidaus galesi isjungti. bet ideju nevyscau tolyn…

  4. remis
    2010 rugpjūčio 09 14:32
    4

    Neseniai ziurejau laida “Mitu griovejai” butent sia tema. Pasirodo net geriausios kameros nebespeja uzfiksuoti automobilio judancio didesniu nei 400km/h!!! Taigi lakstai sau tokiu greiciu, ir nei radarai fiksuoja nei policija pasiveja… Sekmes uz vairo…

Komentuoti