Archyvas kovas, 2008

(Ne)mokama mikrovisatos TV?

2008 kovo 31

Lietuviai zmones isradingi. Teko tuo eilini karta isitikinti.

Kaip zinai mikrovisata uzkodavo piratams savo transliacijas.

Daugelis pilieciu kaune puole i nevilti. Taciau jei i procesa pazvelgti kuribiskai ir kitu rakursu - pasirodo viskas imanoma.

Taigi jums reikes:

1. Kaimyno, kuris kaip doras pilietis tvarkingai ir legalai ziuri mikrovisatos tv.

2. Decimetrines antenos. Tiks beveik bet kokia, pageidautina mazesnio gabarito ir su reguliuojamu stiprintuvu.

3. Rozetes sienoje. Va cia ir prasideda…

Rozete turi buti sienoje su doru kaimynu. Taigi imate savo antena statote prie rozetes, gaudote kanalus ir ziurite. Dar reiktu paprasyti, kad kaimynas neisjunginetu is rozetes savo konverterio. Viskas. Kai kuriu kanalu kokybe gal ir nebus gera, bet tai nemokama…

Metodas pamatytas vieno tulo gudraus lietuvio namuose. Manau tobulinti si metoda galima daaaug. Svarbu kitoks poziuris.

Lenkiškos vėjo energetikos įpatumai

2008 kovo 19

Lenkiškos vėjo energetikos įpatumai

Teko pabūvoti Lenkijoje. Paleidom naudotą 225 kW „Vestas 27“ vėjo jėgainę. Visko as buvau girdėjęs apie lenkijoje statomus vėjo malūnus. Bet tai, ka pamačiau – dar labiau nustebino. Pirma – žmogus savam sklype gal 30 metrų nuo namų pastatęs dvi vėjo jėgaines. Bokštai po 40 metrų. Net transformatorius į 15 kV liniją – ir tas kieme stovi. Žmonės jie paprasti ir nereikalingom problemom savęs neapsunkina. Pabandykit tai padaryti Lietuvoje…. Kad ir tai , kad lenkas nupirko ne tą malūną nei kad gavo leidimą statybai. Na aš pajuokavau, kad reikėjo paimti pendzelį ir uždažyti ta netinkamą pavadinimą – sako ale mes taip ir padarėm, o priėmimo komisijai pasakėm, kad tai tas, kas reikia. Vėlgi paprastas sprendimas. Gaila, kad fotoaparatą namie palikau – gerų būtų buve vaizdų. Na tarkim šeimininko rytas – pasemia anglių ir eina kurti pečiaus…. Va ir sakau – žmogau, nuvesk kabelioka nuo maluno ir prijunk prie gero teno – po dešimt minučių tavo sistema virs. Ale jak to? Jake kabel? Jus įsivaizduojate žmogų gaminantį elektrą ir dar mokantį sąskaitas tinklams už savo suvartotą energiją? Vietoj to kad prijungti prie namo įvado kabelioką i malūną. Malūnas juk visvien prijungtas prie tinklo, ir kai vėjo nėra namas turės elektrą. Na ir dar - lenkas pasigyrė, kad dujų balionas dujinei viryklei laiko net mėnesį. Žodžiu ne visiems Dievas davė….