Bačka…

Kaip žinia laistyti šiltnamio negalima šaltu vandeniu. Paprastai elgiamasi taip - statoma bačka, ji siurbliu pripildoma vandeniu. Vanduo nuo saulės ar šiaip nuo oro sušyla. Po to jau imamas kibiras ir juo semiama, laistoma.

Ka daryti jei kibiro nesinori?

Sprendimas nesudėtingas - šiek tiek modernizuoti bačką.

Jokiu budu nenupjauname bačkos dangčio. Būtų gerai jei turime ir kamščius nuo jos (bent jau didesnį, mažasis 3/4 - standartinis). Į didijį kamštį itvirtinam vamzdelį. Aš litavau, nors galima ir kitaip. Vamzdelis turi buti tokio ilgio, kad beveik pasiektų bačkos dugną. Analogiiškai padaroma su mažuoju kamščiu. Tik vamzdelis trumpesnis - apie 10 cm.

Veikimas. Iš siurblio paduodamas vanduo į ilgajį vamzdelį. Vanduo laistymui nuimamas iš trumpojo. Tiesiog sušilęs vanduo būna viršuje, o šaltas papuola į dugną. Vat ir viskas.

Viskas aišku iš foto.

Pastaba . Kaip matosi  paskutinėje foto - bačka išsipūtė. Gali ir sprogti. Niekada neuždarykit išėjimo slangos. Man taip nutiko.. Reiktų dar apsaugini vožtuvą pastatyti.

Dar vienas privalumas. Kadangi bačka uždara - nesiveisia uodai. Atviroje talpoje paprastai būna pilna lervų.
vamzdis.JPG backa1.JPG backa2.JPG

4 komentarai į “Bačka…”

  1. vytas911
    2009 gegužės 21 08:30
    1

    nuo kokio sl4gio čia toks poveikis? :)

  2. VytasS
    2009 gegužės 21 09:55
    2

    apie 2 bar.
    jei po slegiu atidaryti isejima apie 2 m srove i virsu sauna….
    Ziurint graziai atrodo - braskedama backa dideja.

  3. vytas911
    2009 gegužės 22 09:08
    3

    aina na - tik 2 barai ir jau toks poveikis :)

  4. remis
    2010 rugpjūčio 09 14:08
    4

    Lygiai taip pat buvau padares sode ant vasarnamio stogo “juoda backa-ale saules kolektorius ir boileris 2in1″, bet pasirode kad vasarinio sodo vandentirkio slegis per didekis… Keista sodo slangai ir visokie plastikiniai pigiausi kinieciu sujungimai puikiai laikosi, o backute isipute kaip balionas… Dabar panaudojau 4 ismestus plokscius skardinius radiatorius. Sauleta diena uztenka karsto vandens 2 zmonem i dusa nueiti ar indus suplauti. Vis siokia tokia nauda is saules ir metalo lauzo isspausta…

Komentuoti