Robotinė ranka padės spausdinti 3D metodu

2016 05 18 12:40

Robotinė ranka asistuos siekiant sukurti tobulą kūrinį su 3D rašikliu.

„Guided Hand“ (liet. valdoma ranka) baigiamojo mokslinio darbo projektas, sukurtas Yeliz Karadayi, reprezentuoja įrankį, kuris padės kūrybingoms asmenybėms išbandyti 3D spausdinimo galimybes.

Egzistuojantys 3D rašikliai, nepaisant jų inovatyvumo, neretai yra pakankamai sudėtingi, kad būtų lengvai ir kokybiškai naudojami, tačiau robotinės rankos dėka tai įmanoma pakeisti. Robotinė ranka 3D spausdintuvas juda pagal kūrėjo nurodymus, tačiau atlieka kokybiškesnį ir kruopštesnį darbą nei žmogus, tiesiogiai valdantis rašiklį.

Robotinė ranka padės spausdinti 3D metodu

Unikali technologija naudoja net keletą būdų, asistuojančių vartotoją ir padedančių sėkmingai naudoti 3D pieštuką, pvz., naudojama „ribos atskirties“ funkcija tam, kad kūrėjas nenubrėžtų „į vidų“ už linijų, o „izoliavimas“ užtikrina, kad nebūtų piešiama už linijų „į išorę“. „Pritraukimo“ funkcija veikia kaip atsakomoji reakcija, nukreipianti kūrėją tinkama judėjimo-piešimo linkme, o „variacijos“ padeda nenukrypti nuo linijų ir kreivių.

Ar pažangi technologija yra geresnė alternatyva egzistuojantiems, stabiliems 3D spausdintuvas? Kūrybingoms asmenybėms ir smalsuoliams – taip, tačiau tiems, kurie nori darbą atlikti greitai, užtikrintai ir itin kokybiškai, ko gero, ne.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras