Atnaujintas „Hitachi“ robotas EMIEW padės nesupratingiems turistams

2016 05 17 09:11

Japonų kompanija „Hitachi“, siekdama „robotizuoti“ klientų aptarnavimo sritį, atnaujino EMIEW robotą.

EMIEW inovatoriai, ko gero, atkreipę dėmesį į neįtikėtiną, klientų aptarnavimo srityje spėjusio padirbėti, Pepper roboto sėkmę bei populiarumą (kūrėjai „Aldebaran Robotics“ ir „SoftBank Mobile“), nusprendė EMIEW robotui taip pat suteikti klientų asistento vaidmenį.

Atnaujintas „Hitachi“ robotas EMIEW padės nesupratingiems turistams

Iš pirmo žvilgsnio, naujasis EMIEW3 nieko nesiskiria nuo EMIEW2 roboto. Visgi esminiai patobulinimai yra. Pavyzdžiui, ankstesnio roboto kojos turėjo po vieną ratą, o naujesnės versijos EMIEW vaikščiojimo idėja paremta riedučiu dizaino principu, siekiant pasiekti kokybiškesnį judėjimą ir geresnį pusiausvyros išlaikymą.

Unikalu ir tai, kad EMIEW3 turi integruotas autentiškas funkcijas, kurios ateityje, dėl itin pažangių komunikacijos galimybių, anot kūrėjų, gali tapti robotų ir žmonių koegzistavimo priežastimi.

„Aukšto lygio aktyvumas, paremtas intelektualiu apdorojimu nuotolinio valdymo smegenims: nuotolinės kontrolės smegenų konfigūracija buvo panaudota siekiant pasitelkti intelektualųjį apdorojimą aplinkoje, tokį kaip balsas, vaizdas, kalba, tam, kad robotas sugebėtų teikti aukštos kokybės klientų aptarnavimo ir orientavimo paslaugas. Pavyzdžiui, susiedamas žmogus judesius ir tinklo kameras, naudojamas aplinkos atpažinimui, robotas geba atpažinti klientus, kuriems reikalinga pagalba ir savarankiškai inicijuoti klientų aptarnavimą. Be to, balso ir kalbos apdorojimo technologija leidžia efektyviai atpažinti balsą net tada, kai balsas yra slopinamas gatvės triukšmo ar kitų garsų, užtikrinant, kad turistais pasirūpinama net ir sudėtingomis sąlygomis“, – pranešime spaudai teigė kompanija.

Kūrėjai taip pat įvardija, jog robotas pasižymi aukšto mobilumo kūnu, leidžiančiu efektyviai atlikti reikiamas užduotis. EMIEW3 (kaip ir EMIEW2) yra kompaktiško ūgio – 90 cm bei nesudėtingam eksploatavimui tinkamo svorio – 15 kg. Taip pat judėdamas tarp žmonių robotas sugeba neatsilikti. O keliaudamas 6 km/h greičiu, su žmonėmis EMIEW3 žengia koja kojon. Komunikabilus robotas įveikia ir 15 mm grindų paviršiaus skirtumus, o susvyravęs nesunkiai geba grįžti į stovimą poziciją.

Apžvelgiant bendraisiais aspektais, EMIEW3 yra stabilesnis nei EMIEW2. Pažangesnis judėjimas dėl modernesnių ratukų bei papildomos programinės įrangos funkcijos šiam robotui suteikia pranašumą prieš pirmtakus. Vis dėlto teigti, kad EMIEW3 užkariaus klientų aptarnavimo sritį turizmo (ar bet kurioje kitoje) industrijoje kol kas pernelyg anksti.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras