P. Korėjoje vaikus moko robotai

2010 03 18 22:37

Mokytojai robotai, kurie niekada nesupyksta ir nelaido kandžių pastabų, sulaukė didelio pasisekimo Pietų Korėjos mokyklose.

Pradinės mokyklos moksleiviai labai palankiai atsiliepė apie mokytojus robotus, skelbia šalies žinių ekonomikos ministerija, remdamasi atliktu tyrimu.

Anglų kalbos mokantys robotai praėjusių metų gruodį aštuonioms savaitėms buvo nusiųsti į tris provincijos mokyklas, praneša naujienų agentūra AFP.

Programuojami į robotus panašūs prietaisai, mokantys matematikos, gamtos mokslų ir dailės, penkias savaites buvo naudojami dar 10 Seulo mokyklų.

Tyrėjai nustatė, kad anglų kalbos mokantys robotai padėjo padidinti vaikų susidomėjimą kalba ir paskatino jų pasitikėjimą savimi.

Robotuose, kuriuos nuotoliniu būdu valdo anglų kalbos mokytojas, įrengtas mikrofonas ir vaizdo kamera. Speciali balso atpažinimo programa padeda jam komunikuoti su vaikais.

Robotais susidomėjusi šalies vyriausybė tikisi, kad jie suteiks kaimiškų vietovių vaikams daugiau mokymosi galimybių.

„Šie aparatai skatina vaikų kūrybingumą ir daro teigiamą įtaką jų nusistatymams“, – naujienų agentūrai „Yonhap“ teigė ministerijos pareigūnas.

Kol bus priimtas sprendimas dėl platesnio robotų naudojimo, už projektą atsakingi pareigūnai toliau gerina jų mokymo kokybę ir šalina gedimus.

Inf. šaltinis: LRT

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras