Pentagonas kurs požeminį robotą-bombą

2010 03 18 15:51

JAV Gynybos departamento karinės grėsmės mažinimo agentūra (angl. Defense Threat Reduction Agency; DTRA) pateikė paraišką dėl požeminio ginklo (angl. Robotic Underground Munition; RUM) kūrimo ir eksploatavimo, informuoja lenta.ru.

Sprendžiant iš aprašymo, RUM bus vienkartinio naudojimo įrenginys, numetamas iš viršaus, galintis judėti tiek žeme, tiek po žeme.

Pretenduoti į įrenginio kūrimą galės kompanijos, turinčios patirties gaminant ir eksploatuojant robotus, reguliuojant jų daviklius ir valdymo sistemas. Be to, jų prietaisai turėtų būti tokie, kuriuos galima išmesti iš lėktuvo.

Pentagonas kurs požeminį robotą-bombą
Požeminis robotas. / ubergizmo.com nuotr.

2010 m. vasario 17 d. keturios kompanijos pateikė paraiškas dalyvauti konkurse: „DTC Communications“, „ES&T Group“, „Precision Engineering Contracting Services“ ir „Centauri Solutions“.

Laimėtojas privalės vykdyti gamybą keliais etapais. Pirmuoju etapu turėtų būti sukurta patikima požeminio ryšio sistema ir natūralių bei dirbtinių kliūčių įveikimo technologija. Be to, šiuo etapu reikės sukurti patikimą daviklių sistemą.

Antruoju etapu bus kuriama metimo iš lėktuvo ir sklandaus nusileidimo ant žemės, valdymo ir autonominio RUM judėjimo sistemos, judėjimo po žeme sistema, taip pat aktyvios ir pasyvios savisaugos sistemos. Trečiuoju etapu turėtų būti kuriamas eksperimentinis RUM modelis.

Inf. šaltinis: Delfi.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras