„Northrop Grumman“ sukūrė sunkųjį povandeninį droną „Manta Ray“

2024 04 16 12:53

Viena didžiausių Pentagono rangovų, karinės pramonės bendrovė „Northrop Grumman“ visame pasaulyje žinoma kaip raketinių ginklų, oro gynybos sistemų, elektronikos, laivų ir orlaivių gamintoja.

Kita jos veiklos sritimi netrukus gali tapti robotizuotų povandeninių transporto priemonių gamyba. Neseniai „Northrop Grumman“ pristatė pirmąjį užbaigtą prototipą, sukurtą DARPA užsakymu.

„Northrop Grumman“ nuotr.

Įspūdingo dydžio ir didelių techninių privalumų („Manta Ray“ specifikacijos įslaptintos) turintis sklandytuvas autonominiu režimu vykdys sudėtingas povandenines misijas dideliu atstumu.

Povandeninis dronas savyje derina natūralaus prototipo hidrodinamiką su šiuolaikinių technologijų pasiekimais. Yra žinoma, kad vykdant savo misijas jis gabens įvairius naudinguosius krovinius, akcentuojant ne greitį, o veikimo nuotolį.

„Manta Ray“ bus naudojamas praktiškai išbandyti pažangias povandenines technologijas, įskaitant energiją taupančias technologijas.

Vienas iš jam prieinamų metodų – „užmigti“ hibernacijos (energijos taupymo) režimu. „Manta Ray“ yra modulinės konstrukcijos, todėl jį galima gabenti penkiuose jūriniuose konteineriuose ir prireikus surinkti bet kurioje vietoje.

Inf. šaltinis: MoksloTaskas.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras