Gyvūnus atbaidantis robotas-šuo Aliaskoje padės sumažinti lėktuvų ir migruojančių paukščių susidūrimus

2024 04 05 10:30

Antrajame pagal dydį Aliaskos oro uoste migruojančius paukščius ir kitus laukinius gyvūnus planuojama atbaidyti pasitelkus maždaug labradoro dydžio robotą be galvos, skelbia „Sky News“.

Aliaskos transporto ir viešųjų paslaugų departamentas pranešė, kad robotas bus dislokuotas Fairbankso oro uoste, kad „padidintų ir sustiprintų saugumą ir operacijas“.

Paskelbtos nuotraukos, kuriose matyti, kaip robotas, pavadintas „Aurora“, lipa uolomis, kyla laiptais ir mirksėdamas žaliomis šviesomis atlieka kažką panašaus į šokį. Šie šokio įgūdžiai bus panaudoti migruojančių paukščių sezono metu, kai „Aurora“ imituos plėšrūnų judesius, kad paukščiai ir kiti laukiniai gyvūnai neapsigyventų šalia lėktuvų pakilimo aikštelių.

Ryanas Marlow, Transporto departamento programų vadovas, sakė: „Vienintelis tikslas – veikti kaip plėšrūnui ir leisti mums iššaukti laukinių gyvūnų reakciją nenaudojant kitų priemonių.“

Planuojama, kad „Aurora“ kas valandą patruliuos lauko teritorijoje netoli pakilimo ir nusileidimo tako, kad būtų išvengta žalingų lėktuvų ir laukinių gyvūnų susidūrimų.

Pranešama, kad robotą galima užmaskuoti kaip kojotą ar lapę keičiant nuimamus skydelius.

Inf. šaltinis: LRT.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras