„Amazon“ savo sandėliuose išbando darbuotojus pakeisiančius robotus: štai ką jie gali

2023 10 21 10:21

Viena didžiausių pasaulio prekybos bendrovių „Amazon“ savo sandėliuose JAV bando humanoidinius robotus – tai naujausias technologijų milžinės veiklos automatizavimo žingsnis, praneša BBC.

„Amazon“ teigė, kad taip siekiama „išlaisvinti darbuotojus, kad jie galėtų geriau pristatyti prekes mūsų klientams“.

Šiuo metu bandomas naujas robotas „Digit“, kuris turi rankas ir kojas, o ne riedėjimo sistemą, kaip dažniausiai būna tokiais atvejais. Šie robotai gali judėti, paimti ir tvarkyti daiktus panašiai kaip žmogus.

Scottas Dresseris iš „Amazon Robotics“ BBC sakė, kad kojos leidžia jam „susidoroti su laiptais ir laipteliais arba vietomis mūsų objekte, kur reikia judėti aukštyn ir žemyn“. Robotas gali paimti ir perkelti pakuotes, konteinerius, klientų užsakymus ir kitus daiktus.

Bandymo tikslas – patikrinti, ar robotai gali saugiai dirbti kartu su žmonėmis.

„Tai eksperimentas, kurį atliekame norėdami sužinoti šiek tiek daugiau apie tai, kaip galime naudoti mobiliuosius robotus savo aplinkoje čia, „Amazon“, – sakė S.Dresseris.

Jungtinės Karalystės profesinės sąjungos GMB, turinčios daugiau nei 560 tūkst. narių atstovas Stuartas Richardsas nebuvo sužavėtas tokia idėja – jis BBC sakė, kad „Amazon“ „jau daugelį metų elgiasi su savo darbuotojais kaip su robotais“.

„Amazon“ automatizavimas yra neprotingos lenktynės į darbo vietų praradimą. Jau matėme, kaip dėl to išnyko šimtai darbo vietų“, – sakė jis.

Paskelbusi šį pranešimą, „Amazon“ teigė, kad jos robotizavimo sistemos iš tiesų padėjo sukurti „šimtus tūkstančių naujų darbo vietų“.

„Tai apima 700 kategorijų naujų darbo vietų, kvalifikuotų pareigybių, kurių anksčiau bendrovėje nebuvo“, – teigė įmonė.

Technologijų milžinės teigimu, dabar daugiau nei 750 tūkst. robotų „bendradarbiauja“ su jos darbuotojais, dažnai naudojami „labai pasikartojančioms užduotims“ atlikti.

Sietle vykusiame žiniasklaidos atstovų susitikime „Amazon Robotics“ vyriausiasis technologas Tye Brady žurnalistams sakė, kad žmonės yra „nepakeičiami“, ir paneigė prielaidą, kad bendrovė ateityje galėtų turėti visiškai automatizuotus sandėlius, rašo BBC.

„Nė viena mano dalis nemano, kad tai kada nors taps realybe. Žmonės yra labai svarbūs įgyvendinimo procese; gebėjimas mąstyti aukštesniu lygiu, gebėjimas diagnozuoti problemas“, – sakė jis.

Inf. šaltinis: 15min.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras