Robotikos entuziastai atstovaus Lietuvai pasaulinėje jaunųjų inžinierių olimpiadoje

2022 03 29 13:28

Kovo 25 dieną Panevėžyje įvyko pasaulinio FIRST (santrumpa šūkio „For Inspiration and Recognition of Science and Technology“) LEGO lygos čempionato Lietuvos atrankos finalinis etapas, rašoma pranešime žiniasklaidai. Tai yra svarbiausia jaunųjų inžinierių olimpiada, kurioje kasmet dalyvauja daugiau kaip pusė milijono vaikų iš daugiau kaip 100 šalių. Projektinės, praktinės FIRST LEGO lygos užduotys supažindina moksleivius su inžinerija ir programavimu įtraukiančioje, įdomioje ir kūrybingoje veikloje. Mokiniai kuria ir bendradarbiauja, kad išspręstų kasmetinį robotikos iššūkį.

Jungtinė Vilniaus Licėjaus, Vilniaus Jėzuitų gimnazijos ir Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos moksleivius vienijanti „LITUANICA X“ komanda šiemet tapo geriausia Lietuvoje LEGO robotikos kategorijoje. Juliaus Augustaičio, Mato Čiuželio, Kristupo Šilalės ir Dainiaus Užusenio robotas pasiekė Lietuvoje dar nematytą rekordą – be klaidų įvykdė visas 16 užduočių ir surinko 670 taškų iš 680 galimų. O paspirtukais važinėjantiems kurjeriams skirto šalmo prototipas teisėjų buvo pripažintas geriausiu inovacijų projektu. „Ruošdamiesi renginiui komandos nariai turėjo pademonstruoti visą kompleksą įgūdžių – sukonstruoti robotą, jį tinkamai suprogramuoti iškeltoms užduotimis atlikti, kartu generuoti idėjas, valdyti projektą, lavinti prezentavimo įgūdžius. Labai džiaugiuosi mūsų komandos pasiekimu, kuriai, po įtemptų 5 metų kūrybos, bandymų ir intensyvių treniruočių, pagaliau pavyko įrodyti savo pranašumą ir iškovoti teisę atstovauti Lietuvai“, – sakė komandos vadovas Algirdas Augustaitis.

Lietuvos atrankos nugalėtojai atstovaus savo šaliai balandžio 20-23 dienomis finaliniame FIRST LEGO lygos čempionato etape, kuris vyks JAV Hiustono mieste. Kaip ir tikroje olimpiadoje komandos iš viso pasaulio susitiks tam, kad paaiškėtų patys geriausieji, ateityje kursiantys dar tobulesnes raketas, autonomiškai važiuojančias mašinas ir kitokius inžinerijos stebuklus. 2021/2022 sezono tema – „Cargo Connect“, todėl tiek užduotys robotui, tiek projektai yra susiję su žmonių ir prekių judėjimu. Kad motyvacija kurti dar labiau sustiprėtų, dalyviams bus organizuojamos Stipendijų ir Inovatyvių projektų mugės.

„FIRST LEGO lygos čempionatas – geriausias atsakymas į klausimą, kaip paskatinti vaikus rinktis inžinerines profesijas. Jis įkvepia naujovėms ir padeda jauniems žmonėms kurti geresnę ateitį“, – kalbėjo A. Augustaitis.

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras