Netikėtas pabėgimas: kaip robotas siurblys surado kelią į laisvę

2022 01 27 12:56

Turbūt niekas nenustebtų išgirdęs apie iš savo darbo vietos pabėgusį darbuotoją. Tačiau kaip reaguotumėt sužinoję, kad iš darbo vietos pabėgo ne kas kitas, o dulkių siurblys?

Netikėtas pabėgimas: kaip robotas siurblys surado kelią į laisvę
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Taip, išgirdote teisingai – praėjusį ketvirtadienį Kembridže esančio viešbučio „Orchard Park Travelodge“ robotas siurblys per savo pamainą nusprendė išsilaisvinti, praneša BBC.

Viešbučio darbuotojai roboto dingimą pastebėjo tik po 15 minučių, o sužinojęs naujieną vadybininko padėjėjas nusprendė, jog išmanusis tvarkytojas galėjo būti pavogtas. Socialiniuose tinkluose žaibišku greičiu buvo išplatintas pranešimas, kuriame prašoma robotą gražinti, mat jis pagrobėjams naudos vis tiek neatneš – siurblys yra suderinamas tik su viešbutyje esančia prijungimo ir įkrovimo stotimi.

Tačiau tiesa ta, kad iš tikrųjų roboto niekas nepavogė.

Tad galbūt išvargintas kasdienių savo pareigų robotas nusprendė iškeliauti ir laimės ieškoti svetur? O gal robotas vykdė naujausią žvalgybinę misiją, skirtą padėti pagerinti kolektyvines robotų dulkių siurblių žinias apie tai, kaip nuversti žmoniją?

Na, deja tokių mokslinės fantastikos filmo scenarijų išsipildymo taip pat dar teks palaukti.

Darbuotojų teigimu, paprastai robotai „pajunta“ priekinių durų briauną ir apsisuka. Akivaizdu, kad šį kartą to neįvyko.

Jau kitą dieną įrenginys buvo rastas po gyvatvore šalia viešbučio. Vėliau darbuotojai patvirtino, kad siurblys paklydėlis nuvalytas nuo dulkių ir „dabar vėl laimingai stovi lentynoje kartu su kitais dulkių siurbliais-robotais“.

Inf. šaltinis: 15min.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras