„Boston Dynamics“ stebina toliau – išmokino robotą parkūro

2021 08 25 15:50

Amerikiečių inžinerijos ir robotikos projektavimo įmonė „Boston Dynamics“ nenustoja stebinti. Naujai patalpintame video įraše robotas „Atlas“ demonstruoja, kaip lengvai gali atlikti parkūro judesius.

„Boston Dynamics“ / „Boston Dynamics“ sukurtas robotas atlieka sudėtingus parkūto judesius
„Boston Dynamics“ / „Boston Dynamics“ sukurtas robotas atlieka sudėtingus parkūto judesius

Įveikė pirmą kartą

Robotų bendrovė, priklausanti „Hyundai“, paskelbė du naujus vaizdo įrašus. Pirmajame rodoma, kaip gerai robotas „Atlas“ gali atlikti parkūrą, o antrajame vaizdo įraše užbėgama už akių ir paaiškinama, kaip veikia „Atlas“. Iš tikrųjų tai pirmas kartas, kai robotui pavyko nepriekaištingai įveikti sudėtingą kliūčių ruožą.

„Iki šios dienos nebuvome atlikę tokio elgesio po salto atgal, todėl tai iš tikrųjų buvo eksperimentas“, – sako Scottas Kuindersma, „Atlas“ komandos „Boston Dynamics“ vadovas.

Tačiau filmuotoje medžiagoje nematyti viso sunkaus darbo, klaidų ir problemų, kurias reikia išspręsti, kad šios demonstracijos taptų įmanomos.

Tam, kad visa ši operacija veiktų, reikalinga techninės įrangos komanda, programinės įrangos komanda, technikai ir operatyvinis personalas. Kiekvienam „Atlas“ reikia trijų kompiuterių, kad būtų galima apdoroti jutiklių duomenis ir paleisti algoritmus, leidžiančius šiam 190 kg sveriančiam robotui judėti 28 laisvumo laipsnių kampu ir nenukristi.

Atrodo, kad robotika ilgainiui pasuks tuo pačiu keliu, kaip kadaise pasuko išmanieji telefonai. Jie taps vis galingesni, kol pradėsime juos naudoti visur. Kol kas tai dar tik tolima svajonė, tačiau vis labiau tikėtina, kad „Boston Dynamics“ tai padarys pirmieji.

Inf. šaltinis: 15min.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras