E. Muskas: „Tesla“ iki kitų metų galo pristatys humanoidinius robotus

2021 08 21 16:08

Ketvirtadienį „Tesla“ generalinis direktorius Elonas Muskas Kalifornijoje surengtoje technologijų pokalbių cikle „AI Day“ pranešė, kad bendrovė dirba ties nauju humanoidiniu robotu, kurį planuojama pristatyti iki kitų metų galo.

„Tesla“ /„Tesla“ humanoidinio roboto prototipas
„Tesla“ /„Tesla“ humanoidinio roboto prototipas

Silpnesnis už žmones

Humanoidinis robotas naudos „Tesla“ kompanijos patirtį, sukauptą gaminant automatines mašinas, taip pat kai kurią techninę ir programinę įrangą „Autopilot“.

E. Muskas, kuris ne kartą yra kalbėjęs apie savo baimes dėl sparčiai vystomo dirbtinio intelekto, teigė, kad „Tesla“ robotas „turėtų būti draugiškas“. Robotas projektuojamas „mechaniniu lygmeniu“, kad „galėtumėte nuo jo pabėgti ir greičiausiai jį įveikti“. Jis bus apie 176 cm ūgio, svers 125 kg ir vietoj veido turės ekraną. Kodinis roboto pavadinimas bendrovės viduje yra „Optimus“, sakė jis, nors internetinėje įmonės svetainėje robotas vadinamas tiesiog „Tesla Bot“.

Robotai bus skirti atlikti „nesaugias, pasikartojančias ar nuobodžias užduotis“, rašoma bendrovės interneto svetainėje. Tokias, kaip maisto prekių papildymas namams, krovinių nešiojimas ir pan. „Manau, kad iš esmės ateityje fizinis darbas bus pasirinkimas, jei norėsite, galėsite jį dirbti“, – sakė E. Muskas.

E. Muskas atskleidė roboto brėžinius baigiantis jo bendrovės renginiui, taip pat pristatė kai kurias dirbtinio intelekto ir superkompiuterių technologijas, kurių pagalba turėtų būti varomi savaeigiai automobiliai. Įmonė scenoje taip pat turėjo manekeno versiją. Tiesa, ji neveikė.

Įmonės istorijoje yra daugybė išgalvotų idėjų, kurios taip ir nepasiteisino, pavyzdžiui, saulės energija maitinamas „Supercharger“ tinklas, akumuliatorių keitimas ar gyvatės tipo įkrovikliai-robotai, todėl galima tik spėlioti, ar veikiantis humanoidinis robotas kada nors išvys dienos šviesą.

Inf. šaltinis: 15min.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras