„Boston Dynamics“ ir toliau stebina: neįtikėtinus triukus išdarinėja robotas-šuo

2021 02 07 09:53

Pasiima skalbinius, atidaro duris, pasodina augalus, įjungia ir išjungia šviesas – ir tai tik maža dalis to ką išdarinėja „Boston Dynamics“ vienarankis robotas-šuo.

Ankstesniame įspūdingame klipe „Spot“ robotas-šuo drauge vieningai šoko su kitais kompanijos robotais.

„Youtube„ stopkadras
„Youtube„ stopkadras

Pirmadienį robotikos kompanija išleido naują trumpą „YouTube“ vaizdo įrašą, kuriame rodomi visi nauji „Spot“ roboto-šuns atliekami triukai, atliekami naudojant robotų rankų sistemą.

„Boston Dynamics“ netrukus planuoja pradėti „Spot“ roboto-šuns prekybą. O praėjusiais metais Niujorko policijos departamentas (NYPD) išleido vaizdo įrašą, kuriame jie mokė „Spot“ ir jo naują ranką būti komandos dalimi – robotas ir jo ranka pasirodė naudingi atidarant duris ir buvo naudojami tais atvejais, kai pareigūnams grėsė pavojus.

Dabar atrodo, kad „Spot“ robotas ranka gali iškasti duobutes augalams sodinti, pasiimti skalbinius, įjungti ir išjungti šviesos jungiklius, piešti kreida ant asfalto, atidaryti duris ir daug daugiau.

Išplečiama ranka tvirtinama „Spot“ rėmo priekyje, kuri sukasi aplink savo ašį, išsitiesia, susitraukia, pakyla ir leidžiasi žemyn. Rankos gale yra didelė žnyplę primenanti „burna“, naudojama sugriebti daiktą.

Tai gali šiek tiek priminti mažą robotą-dinozaurą ilgu ir nepatogiu kaklu, bet tai vis tiek įspūdinga. Vaizdo įraše esanti dalis buvo ypač nuostabi, kai du „Spot“ robotai laikė ir suko virvę, o trečiasis per ją šokinėjo.

„Spot“ robotą-šunį jau galima parduoti su priedais, tokiais kaip „Lidar“ sistema ir planšetinio kompiuterio valdiklis.

„Boston Dynamics“ vaizdo įrašas paskelbtas likus vienai dienai iki oficialaus išplėstinės „Spot“ linijos pristatymo, kuris vyks vasario 2 d., ir bus tiesiogiai transliuojamas bendrovės „YouTube“ kanale.

Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Į viršų | Skyrius: Mūsų naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras