Sukurtas robotizuotas dėklas, nunešantis telefoną ant belaidžio įkroviklio

2020 08 17 12:45

Kaip manote, ką veikia mokslininkai per kavos pertraukėles arba penktadienio vakarais? Į šį klausimą greičiausiai yra tūkstančiai atsakymų, tačiau šiandien papasakosime apie vieną, sunkiai telpantį galvoje. Grupė Pietų Korėjos tyrėjų sukūrė robotizuotą telefono dėklą, kuris gali išmanųjį nunešti iki artimiausio belaidžio įkroviklio.

Sukurtas robotizuotas dėklas, nunešantis telefoną ant belaidžio įkroviklio
„Youtube“ stopkadras

Šis šedevras, pavadintas „CaseCrawler“, aprūpintas žmogaus akiai iš pirmo žvilgsnio nepastebimomis kojomis, kurios iš dėklo išlenda tik jam pradėjus judėti – iki tol jos yra užlenktos ir leidžia dėklui ant paviršiaus gulėti visiškai plokščiai. Tiesa, pats judėjimas neatrodo labai sklandžiai, tačiau stebina, kad tokiai paprastai užduočiai buvo sukurtas toks sudėtingas mechanizmas.

Dėkle esantis robotas sveria vos 22,7 gramo, tačiau geba pakelti net 13 kartų daugiau – 300 g sveriantį objektą (daugumos šiuolaikinių išmaniųjų masė siekia 200 g).

Akivaizdu, kad vaizdo įraše matomas prototipas dar yra labai toli nuo galutinio produkto, tad kompanija nedrįsta anonsuoti tikslios pasirodymo datos ir užsimena apie dar laukiantį dėklo tobulinimą. Mokslininkai siekia įmontuoti specialius jutiklius, kurie leistų robotui aptikti šeimininką ir jam nunešti įkrautą telefoną.

Kita vertus, šio projekto ateitį temdo daugybė abejonių. Ekspertai svarsto, ar toks nesklandus ir vibravimą primenantis „CaseCrawler“ judėjimas nepakenks išmaniojo telefono vidiniams komponentas – įvairiems laidams, šleifams, tarpinėms bei kamerų optikai. Taip pat kyla klausimas, kokios tokio roboto perspektyvos pasirodžius šiuo metu vystomai belaidžio įkrovimo oru technologijai, kai įrenginio nereikės niekur padėti ar nunešti, Galų gale, belaidis įkroviklis ir taip stipriai supaprastina įkrovimo procesą, tad galbūt keletas papildomų žingsnių iki jo vietos vartotojui nėra jau tokia sunki užduotis?

Kaip ten bebūtų, kaip technologijų mylėtojai palaikome mokslininkus ir su susižavėjimu žvelgiame į jų neribotą fantaziją.

Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras