Robotai iš pagrindų pakeis pasaulį, kurį pažįstame

2019 07 14 12:53

Tokia prognozė pateikiama neseniai paskelbtoje konsultacijų grupės „Oxford Economics“ ataskaitoje.

Mokslininkai spėja, kad robotai kelia rimtą grėsmę daugeliui žmonių, mat tie, kurie praras darbą, nebūtinai ras kitą. „Žinoma, bus sukurta naujų darbo vietų, bet kai kurie, išstumti iš darbo rinkos dirbtinio intelekto, gali atsidurti gyvenimo nuošalėje“, – teigiama ataskaitoje.

Pasak studijos autorių, robotai perpus sumažins nekvalifikuoto darbo vietų, padidins pajamų nelygybę valstybių viduje ir padalys pasaulį į turtingus regionus su dirbtinio intelekto kuriama ekonomika ir neturtingus, kuriuose darbą ir toliau daugiausia atliks žmonės.

Robotai iš pagrindų pakeis pasaulį, kurį pažįstame

Lietuva save pozicionuoja kaip ateities technologijų kūrėjų ir aukštos pridėtinės vertės produktus gaminančią valstybę. Tačiau robotizacijos lygis mūsų šalyje dar gerokai atsilieka nuo pažangiausių valstybių.

Robotika – nepakankamai išplėtota sritis Lietuvoje: mūsų įmonėse robotų dar palyginti mažai, didžioji gamybos dalis vis dar pagrįsta žmonių darbu. Jeigu nepaseks pažangių pasaulio šalių pavyzdžiu ir iš esmės nepertvarkys ekonomikos, ambicijų nestokojanti Lietuva gali atsidurti tarp pralaimėtojų.

Skaityti daugiau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/elektronika/68892/.

Inf. šaltinis: Alfa.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras