Teisininkė: robotai turės tokias pačias teises, kaip žmones

2017 12 11 08:01

Šių metų spalio pabaigoje Saudo Arabijai suteikus pilietybę dirbtinio intelekto prietaisui – humanoidei robotei Sophia, pirmą sykį žmonijos istorijoje robotas teisiškai buvo prilygintas asmeniui. Iki šiol asmens teisę ir dokumentais įtvirtintą ryšį su valstybe galėjo turėti tik žmonės. Mokslininkai ir inžinieriai ieško atsakymų į klausimą, kaip ateityje susiformuos žmonių ir robotų santykiai.

Dirbtinis intelektas gali tapti pranašesniu už žmogų

Mokslo bendruomenė teigia, kad technologijos tobulėja tokiu tempu, prie kurio žmonės negeba prisitaikyti. Technologijos ne tik palengvina mūsų gyvenimą, bet ir formuoja naujas bei neįprastas aplinkybes. Kiekvienai kartai tenka vis daugiau prisitaikymo prie pakitusios aplinkos iššūkių, kurių pastarąjį – Saudo Arabijos pilietybę gavusį robotą – mokslininkai prilygina žmonijos perversmui.

Teisininkė: robotai turės tokias pačias teises, kaip žmones

Kraštutinių nuomonių autoriai teigia, jog tokie veiksmai veda prie susinaikinimo – esą, robotams kopiant evoliucijos laiptais žmonių rasė taps antrarūšė ir nebereikalinga. Panašiomis įžvalgomis dalijasi ir pažangiausi mąstytojai, kurių įspėjimų apie robotikos ir dirbtinio intelekto keliamas grėsmes nepaisome vien dėl to, jog, kaip teigia „Tesla Motors“ vadovas Elonas Muskas, jų nesuprantame.

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/61882/.

Inf. šaltinis: 15min.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras