„SpotMini“ – naujas naminis „Boston Dynamics“ robotas

2017 01 07 09:12

„Boston Dynamics“ šį kartą nusprendė sukurti ne kovinį, o namams skirtą robotą, t. y. tokį, kuria sugeba judėti po visą namą ir netgi atnešti savo šeimininkui alaus. Naujajame vaizdo įraše, kurį neseniai publikavo kompanija, robotas atrodo kompaktiškesnis ir pasižymi aptakiu dizainu.

„SpotMini“ yra nauja sumažinto roboto „Spot“ versija, sverianti 25 kg. Robotas yra visiškai elektrinis (be hidraulikos) ir veikia maždaug 90 minučių, priklausomai nuo to, ką jis daro. Į robotą integruota gausybė daviklių, įskaitant gilumines kameras, giroskopą (IMU) ir jutimo jutiklius galūnėse. Pasak žiniasklaidos, robotas „SpotMini“ atlieka kai kurias užduotis autonomiškai, tačiau pagrinde jį valdo žmogus.

„SpotMini“ – naujas naminis „Boston Dynamics“ robotas

Robotas žavi savo sugebėjimais lėtai šliaužti paskui savo šeimininko kojas arba po stalu. Be to, jis gali vaikščioti po svetainę, apstatytą baldais, lipti laiptais ir atsikelti, kai nuo jų nukrenta. Robotas taip pat pasižymi puikiu lankstumu, naudodamas savo ranką-manipuliatorių jis lengvai sudeda indus į indaplovę ir išmeta šiukšles.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras