Sukurtas robotukas, skirtas autizmu sergantiems vaikams

2016 07 15 09:29

Sferinis robotukas „Leka“ sukurtas tam, kad padėtų vaikams, kuriems reikia specialios priežiūros, ypač sergantiems autizmu.

Kamuoys, kūrėjų pavadintas „robotu draugu“, turi veidą, kuris keičia išraiškas, jis gali leisti įvairius garsus ir mirgėti skirtingomis spalvomis.

Pedagogai ir kiti specialistai, dirbantys su vaikais, gali užprogramuoti „Leka“ taip, kad jis padėtų vaikams atlikti tam tikrus veiksmus, padėtų bendrauti ir net mokytis.

Tam, kad „Leka“ kūrėjai sužinotų, kaip technologijos gali pasitarnauti vaikų poreikiams, jie atliko tyrimus su specialių poreikių turinčiais vaikais, jų tėvais ir pedagogais.

Sukurtas robotukas, skirtas autizmu sergantiems vaikams

„Tam, kad pamatytų progresą, specialistai turi tą patį veiksmą atlikti daug kartų. Visada daryti tą patį gali būti sunku tiek tėvams, tiek specialių poreikių turinčių vaikų pedagogams“, – sako vienas iš „Leka“ kūrėjų Ladislas de Toldi.

„Leka“ valdomas per „Bluetooth“, o programuojamas „iOS“ arba „Android“. Galima pasirinkti užduočių lygį ir sudėtingumą. Sistemoje kaupiami duomenys, o robotukas reaguoja į vaiko veiksmus spalvomis, garsais ir veido išraiškomis. „Leka“ kaina – 390 JAV dolerių.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras