Devynmečio kurtas „Lego“ robotas nustebino net ir visko mačiusius

2016 06 30 15:35

Devynmetis Dominykas iš Šiaulių net neabejoja, kad užaugęs bus robotų kūrėjas. Ir tai ne tik vaikiška svajonė – jis nuo mažų dienų kuria robotus bei tiki, kad jie gali padėti daugybei žmonių.

Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad jaunojo išradėjo kūrinys iš „Lego“ sužavėjo Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos (VTDK) organizuoto konkurso „Mano robotas“ komisijos narius.

Robotą žaisdamas sukūrė „netyčia“

Jaunojo konkurso dalyvio iš „Lego“ kaladėlių sukonstruota bioninė ranka, gebanti atkurti judesius, jaunųjų išradėjų konkurse „Mano robotas“ sulaukė daugiausiai dėmesio ir pelnė pagrindinį apdovanojimą.

„Dabar jau galiu išduoti paslaptį. Žaisdamas su savo seserimi, aš visai netyčia sukūriau bioninę ranką šiam konkursui. Jau ilgą laiką konstruoju robotus. Tris ar keturis metus esu jais susidomėjęs. Man patinka kurti robotus, nes technika daug įdomiau nei žaislai, kurie aiškiai matyti, iš ko yra padaryti. Robotai yra mechanika, kurią reikia suprasti. Todėl užaugęs būsiu robotų kūrėjas!“, – įsitikinęs konkurso nugalėtojas Dominykas.

Devynmečio kurtas „Lego“ robotas nustebino net ir visko mačiusius
Šiaulietis Dominykas, laimėjęs robotų kūrimo varžybas / J. Rozovskij nuotr.

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/55347/.

Inf. šaltinis: Delfi.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras