Viltis sužaliuoti Žemei: dronais sodins medžius

2016 05 27 11:02

Miškų kirtimas neabejotinai yra viena iš problemų, su kuria susiduriama Žemėje. Deja, tačiau dėl žmonių poreikių miškų kirtimas tik intensyvėja, o kai kurios šalys yra iškirtusios didžiąją dalį savo medžių ir netgi negali pasigirti tokiais miškais kaip Suomijoje, Švedijoje ar toje pačioje Lietuvoje.

Tačiau Žemės planetai sužibo viltis sužaliuoti. „Independent“ skelbia, jog buvęs NASA inžinierius Laurenas Fletcheris įkūrė startuolį, kurio pagrindinė idėja – bepiločių orlaivių, geriau žinomų drono vardu, pagalba sodinti medžius.

Kaip yra įsitikinęs startuolio „BioCarbon Engineering“ įkūrėjas, dronų pagalba galima pasodinti net iki 1 milijardo medžių per metus ir tam nereiktų kelti pėdos ant žemės.

Remiantis skaičiavimais, kiekvienais metais yra sunaikinama apie 26 milijardus medžių, tačiau atsodinama tik apie 15 milijardų, todėl įkurtas startuolis gali tapti puikiu impulsu pakeisti šį neigiamą santykį.

Dronai pasitelkę jutiklius ir kameras pirmiausia galėtų užfiksuoti žemės plotus, kuriuos reikia atsodinti medžiais, o vėliau iš specialių rezervuarų imtų barstyti sėklas, galinčias išaugti į medžius. Tikimasi, jog dronų sistema per dieną galėtų pasodinti net iki 36 tūkstančių medžių.

Inf. šaltinis: Alfa.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras