„Sprite“ – naujoviško dizaino dronas

2016 02 22 17:06

Praeitą vasarą kompanijos „Ascent Aerosystems“ kūrėjai pristatė „Sprite“ – nedidelį, tvirtą bepilotį skraidantį aparatą, kuris gali ateityje tapti stambesnių ir gremėzdiškų dronų alternatyva. Visiškai nesenai prietaisas laimėjo prestižinę „Proto Labs Cool Idea“ premiją.

„Sprite“ yra portatyvinis dronas, primenantis 10 centimetrų diametro vandens buteliuką. Visas prietaisas sveria maždaug 1 kg. Drono pagrindas sukurtas pagal koaksialinio rotoriaus dizainą (du rotoriai uždėti vienas ant kito). Nedideliame aukštyje sparnai susiskleidžia greičiau nei per puse sekundės ir dronas saugiai nusileidžia ant žemės. Prie korpuso pagrindo pritvirtinta 1080 р vaizdo kamera. Drono skrydis trunka iki 12 minučių, o jo diapazonas – iki 6 km.

„Sprite“ – naujoviško dizaino dronas

„Proto Labs“ įkūrėjas Laris Lukisas sako: „Dronai jau senai vaidina didelį vaidmenį įvairiose pramonės srityse, o taip pat karinėse ir bendrose saugumo programose. Šis bepilotis skraidantis aparatas laikomas inovaciniu todėl, kad pasižymi patogiu vartotojišku dizainu; minimalus dydis, padidintas tvirtumas ir naudojimo paprastumas.“

Džonatanas Meringeris, vienas iš kompanijos „Ascent Aerosystems“ įkūrėjų, pabrėžė, kad pradžioje „Sprite“ koncepcija buvo sukurta 3D spausdintuvu, naudojant PLA ir ABS plastiką „Tuo metu tai buvo puikus kūrinys, tačiau vėliau supratome, kad reikia padidinti produkcijos kokybę ir panaudojome anglies pluošto detales, kurios suteikė dronui tvirtumo. Mes sukonstravome kelis prietaisus, atitinkančius mūsų viziją“.

Pasak kūrėjų, dronas „Sprite“ rinkoje turėtų pasirodyti antroje 2016 metų pusėje. Spėjama, kad skraidyklės kaina bus 699 dolerių.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras