JAV armija išbando 40 000 dolerių vertės mini dronus

2015 12 16 15:27

„PD-1000 Black Hornet 2“, tai itin aukštos kokybės kamera aprūpintas dronas, kurį šiuo metu išbando JAV kariškiai. Priešingai nei vartotojų klasės dronai skirti fotografijai, pavyzdžiui, „Phantom“ ar „Inspire“, PD-100 dizainas užtikrina jo slaptumą – skraidyklė telpa žmogaus delne ir sveria vos 18 gramų – beveik tie pat kiek 3–4 lapai popieriaus.

Tiesa, dronas išsiskiria ne tik savo lengvumu ir mažu dydžiu, bet ir savo kaina. Ji siekia net 40 000 JAV dolerių.

Norvegijos „Prox Dynamics“ sukurtas dronas, ore primena dūzgiantį vabzdį. Jis gali skraidyti 25 minutes ir įveikti 2 mylių atstumą. PD-100 skraidyklėje įtaisyta kamera gali fiksuoti tiek įprastines, tiek termo nuotraukas, taip pat jos pilotui transliuoti gyvą vaizdą.

JAV armija išbando 40 000 dolerių vertės mini dronus

Anot gamintojų, mažas dydis ir tylūs elektriniai motorai, padaro šią skraidyklę beveik nematomą ir negirdimą, net kai ji skrieja visai netoli.

Kiekvienas „PD-100 Black Hornet“ dronas gali būti kontroliuojamas, naudojantis mažu valdymo pultu, kuriame įtaisytas vaizdo ekranas. Skraidyklė taip pat turi autonominį rėžimą, kurio metu savarankiškai skrieja iš anksto numatytu maršrutu, naudodamasi GPS koordinatėmis.

Dronas mobilus. Nenaudojamas jis laikomas nedideliame dėkle, kurį karys gali nesunkiai transportuoti kartu su savimi.

Britų kariai šį droną savo arsenale turi jau nuo 2013-ųjų. Dabar jį išbando ir Jungtinių Valstijų armijos specialiosios pajėgos.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras