Lietuvoje – pirmoji robotikos parduotuvė

2015 08 22 08:41

Lietuvoje įkurta pirmoji robotikos parduotuvė, kurios lentynose bus galima įsigyti robotų, skirtų dirbtinio intelekto kūrimui, ir robotų, valdomų mintimis. Iš pradžių naujoji robotikos parduotuvė prekiaus detalių rinkiniais pradedantiesiems, skirtais mechaniniams ir elektroniniams robotams kurti, programavimo bei metodine įranga, rašoma pranešime spaudai.

„Robotikos tyrimų centre tyrėjai jau dirba su žmogaus smegenų sąsaja ir kuria robotus bei įrenginius, valdomus mintimis. Tad šiuos išradimus planuojame pristatyti ir mūsų parduotuvėje. Pasiūlysime pirkėjams susipažinti ir išbandyti paprasčiausius robotų konstruktorius bei pamatyti sudėtingiausius kompiuterinėmis technologijomis programuojamus robotus“, – teigia robotikos parduotuvės iniciatorius ir „Robotikos akademijos“ steigėjas Saulius Vasiliauskas.

Naujojoje parduotuvėje įkurta ir atvira robotikos klasė. Ji skirta visiems parduotuvės lankytojams – čia robotus gali konstruoti ir išbandyti jaunieji bei jau suaugę mechatronikos mylėtojai. Nuo rugsėjo mėnesio robotikos klasėje vyks vaikų robotikos būreliai:

Lietuvoje – pirmoji robotikos parduotuvė

„Ankstyvoji robotika“ (6–7 m.) ir „Smagioji robotika“ (8–12 m.). Taip pat savaitgaliais žadama rengti atvirus būrelius mažiausiems 4–5 metų išradėjams, sumanių šeimų popietes ir suaugusiųjų dirbtuves.

„Robotika – tai ateities mokslas, jis apima mechaninę, elektroninę ir kompiuterinę inžineriją. Kuriant robotus lavinamos loginis mąstymas, konstravimo, dizaino, fizikos žinios. Robotikos užsiėmimai paskatina spręsti problemas greičiau ir efektyviau – taip geriausiai lavinamas kūrybiškumas, intelektas ir verslumas. Robotikos užsiėmimai populiarėja ir tarp suaugusiųjų. Tai – itin patrauklus laisvalaikio praleidimo būdas inovacijomis besidomintiems asmenims“, – sakė S. Vasiliauskas.

Robotikos parduotuvės pažibomis taps itin sudėtingi robotų konstruktoriai. Jie leis lavinti jaunųjų robotikos entuziastų vaizduotę, mokys užprogramuoti robotus spręsti realias problemas, atlikti konkrečius veiksmus. Brangiausio robotų konstruktoriaus kaina sieks ir 5500 eurų.

Inf. šaltinis: LRT.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras