Naujas išminavimo robotas „Andros FX“

2015 08 21 09:29

Dukterinė korporacijos „Northrop Grumman“ kompanija „Remotec Inc.“ pristatė naują robotą „Andros FX“. Tai bepilotė sausumos transporto priemonė, skirta kovoti su įvairiais pavojais, įskaitant savadarbius sprogstamuosius prietaisus.

„Northrop Grumman Remotec“ pademonstravo robotą „Andros FX“ Tarptautinės sprogstamųjų medžiagų technikų-specialistų ir tyrėjų asociacijos nariams kasmetinėje konferencijoje, kuri vyko Pensilavanijos valstijoje (JAV).

Naujas išminavimo robotas „Andros FX“

Labiausiai matomi roboto privalumai: keturračiai trekai bei naujas svirties dizainas su papildoma keliamąja galia ir vikriomis jungtimis, kurie juda devyniose ašyse. Sistema taip pat pasižymi atnaujintomis elektroninėmis sistemomis, patobulintu mobilumu ir manevringumu. Ji taip pat turi naują valdymo bloką su jutikliniu 3D grafikos ekranu, manipuliatorių valdymo sistemas ir patobulintą operatoriaus valdymo sąsają.

„Išminuotojai skundžiasi, kad jiems labiausiai reikia tokių priemonių, kurios padėtų kovoti su savadarbiais sprogstamaisiais prietaisais, – sako Waltas Werneris, kompanijos „Northrop Grumman Remotec“ direktorius. – „Andros FX“ buvo sukurtas, atsižvelgiant į šias problemas. Mes norėjome pademonstruoti pačias naujausias technologijos, kurios padėtų išminuotojams kuoveiksmingiau nukenksminti sprogstamuosius prietaisus ir žinoma, apsaugotų juos nuo nelaimingų atsitikimų.“

Kaip ir kiti robotai „Andros“, šio modelio FX operacinė sistema perduoda didžiulį kiekį naudingos informacijos operatoriui. Įvairių rankų pozicijų ir sugriebimo dėka robotas sugeba manipuoliuoti objektais paprasčiau, greičiau ir tiksliau.

Pasak roboto kūrėjų, jie norėjo sukurti tokią robotizuotą bepilotę transporto priemonę, kuri sugebėtų greitai adaptuotis prie įvairių misijų. „Northrop Grumman Remotec“ žada paskelbti roboto „Andros FX“ kainą šių metų gruodžio mėnesį, o 2016 metų balandžio mėnesį pradės priiminėti užsakymus.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras