Miniatiūriniai robotai užsiims mikrostruktūrų gamyba

2015 04 22 19:02

Organizacijos „SRI International“ mokslininkai sukūrė vabzdžių dydžio robotus, galinčius kurti mikrostruktūras, kurių nesugeba padaryti šiuolaikinės mašinos ar rankiniai darbo metodai. Projektą finansuoja DARPA.

Robotai, priklausomai nuo sudėtingumo, skiriasi savo dydžiu. Mažiausias yra vos 2 kvadratinių milimetrų, jis reljefo paviršiumi gali judėti beveik nepastebimai žmogaus akiai, o per sekundę gali įveikti atstumą, kuris yra 100 kartų didesnis už jo paties ilgį.

Miniatiūriniai robotai užsiims mikrostruktūrų gamyba

Kitas robotas yra apie 1 kvadratinio centimetro dydžio, jis turi galūnių rinkinį, kuris gali būti panaudotas darbui su skysčių lašeliais.

Robotai turi nedidelius magnetus, o judėti padeda elektromagnetiniai laukai. Viso to dėka robotai gali dirbti ant bet kurio paviršiaus, taip pat ir vertikalaus.

Vienas iš robotų demonstracijos metu buvo panaudotas mikrostruktūrų sukūrimui. Ši kryptis vis labiau populiarėja dėl nuolatinės elektronikos ir medicinos technologijų miniatiūrizacijos, juo labiau, kad esami technologiniai procesai vis labiau sensta.

Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras