„Samsung“ kurs dronus, robotus ir virtualios realybės sistemas

2015 02 12 21:15

Kompanija „Samsung“ pradeda formuoti specialų padalinį, kuris užsiims perspektyvių, su IT rinka susijusių technologijų kūrimu ir tyrimais. Apie tai praneša „The Guardian“.

Perspektyvių technologijų grupei vadovaus neseniai iš „Samsung“ mobilaus padalinio atleistas Shin Jong-kyun. Teigiama, kad padalinyje darbuosis technikos specialistai, strategijos formavimo ir produktų vadybininkai. Tai bus savarankiška kompanijos dalis, nesusijusi su pagrindine „Samsung“ struktūra.

Šaltinių teigimu, naujasis padalinys užsiims ir inovatyvių verslo projektų kūrimu. Čia bus dirbama su virtualios realybės sistemomis, bepiločiais skraidymo įrenginiais (dronais), 3D spausdintuvais. Bepiločiais automobiliais, robotais ir nuotolinio buvimo sistemomis.

„Samsung“ kurs dronus, robotus ir virtualios realybės sistemas

„Komanda pabandys išsiaiškinti, kaip technologijos gali padėti žmonėms kasdieniame gyvenime, kuriant geresnę ateitį“, – teigiama „Samsung“ pranešime.

Korėjiečių gamintojas pabandys neatsilikti nuo kitų technologijų kompanijų. Pavyzdžiui, „Facebook“ aktyviai plėtoja virtualios realybės sistemą „Oculus Rift“, taip pat galvoja apie interneto paslaugų tiekimą per bepiločius skraidymo įrenginius. Analogiška veikla užsiima ir „Google“, kuri ne tik supirkinėja robotų gamintojus, tačiau dirba ir prie bepiločių automobilių.

Naujasis „Samsung“ padalinys yra atsakas į besikeičiančias rinkos sąlygas. Išmaniųjų telefonų rinka yra arti prisotinimo ribos, todėl augimo perspektyvos ribotos. Kitų vartotojiškos elektronikos įrenginių segmente „Samsung“ taip pat sekasi ne ypač gerai.

Ekspertų teigimu, „Samsung“ būtini nauji pajamų šaltiniai, kurie ilgalaikėje perspektyvoje galėtų atnešti stabilias finansines pajamas, o naujieji produktai užtikrintų didelę pelno maržą.

Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras