Atsitraukė užtrauktukas? Robotas skuba į pagalbą

2015 02 11 08:30

MIT robotikos kūrėjai pristato savo naująjį išradimą „Zipperbot“, galintį savarankiškai užtraukti ir atitraukti užtrauktukus, praneša naujienų portalas TheVerge.Com.

DARPA sukurtas „Atlas“ robotas skirtas pagalbai katastrofų zonose, JAV laivyno SAFFiR robotas geba kovoti su ugnimi, bet kas padės žmogui jo kasdienėse bėdose? Masačusetso technologijos instituto (MIT) Asmeninės robotikos grupės mokslininkai ėmėsi drabužiams skirto Sartorial Robotics projekto. Jo tikslas, roboto ir žmogaus sąveiką padaryti labiau socialia.

Vienas iš įdomiausių „Sartorial Robotics“ išradimų, tai „Zipperbot“, mažas ant drabužių tvirtinamas robotas, gebantis užtraukti ir atitraukti užtrauktukus. Įkrautas robotukas tiesiog laksto pirmyn atgal jūsų užtrauktuku. Deja, jis šiek tiek per didelis, kad universaliai tiktų ant visų jūsų kelnių, tačiau gali būti panaudotas ant tam tikrų darbo uniformų ar specialių kostiumų.

Naujienų portalo „Popular Mechanics“ teigimu, šis robotas ypač pasitarnaus žiemos laikotarpiu. Dėvint pirštines šaltu oru, bandymas užtraukti ar atitraukti striukės užtrauktuką gali tapti tikra kankyne.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras