Robotas chirurgas sėkmingai atliko 4 operacijas

2015 02 09 09:45

Korporacija „TransEnterix“ užsiima ne tik medicininių prietaisų gamyba, bet ir kuria robotizuotus instrumentus, kurie naudojami invazinėje chirurgijoje. Vienas jų žinomiausių sukurtų robotizuotų prietaisų yra „SurgiBot“. Nesenai korporacija pranešė, kad šis robotas chirurgas sėkmingai atliko 4 operacijas. Kompanijos valdyba taip pat pranešė, kad gavo ilgai lauktą leidimą FDA 510(k) iš Amerikos maisto ir vaistų administracijos.

Naudodamas sistemą „SurgiBot“, Majamio „Baptist Health Medical Group“ medicinos centro chirurgas ir bendrosios chirurgijos vadovas Juan-Carlos Verdeja atliko dvi tulžies pašalinimo operacijas. O daktaras Michael N. Ferrandino, urologijos skyriaus direktorius – atliko dvi inkstų pašalinimo operacijas.

Robotas chirurgas sėkmingai atliko 4 operacijas

Sistemos „SurgiBot“ dėka, pacientui padaromas tik mažytis pjūvis. Chirurgui lengva ir patogu dirbti su šiuo robotu, nes vienu metu jis gali naudoti ne vieną, o kelis chirurginius instrumentus. „Įvertinęs ergonominius privalumus, o taip pat ir puikią 3DHD vizualizaciją, aš tiesiog buvau apstulbęs sistemos teikiamomis galimybėmis“, – dalinosi įspūdžiais daktaras Verdeja.

Pasak daktaro Ferrandino, robotą „SurgiBot“ galima naudoti pačiose įvairiausiose operacijose. Šios sistemos dėka, galima atlikti subtilias ir kombinuotas invazines vieno porto, laparoskopines ir automatizuotas operacijas.

Kompanijos „TransEnterix“ prezidentas ir generalinis direktorius Todd M. Pope tiki, kad leidimas FDA 510 (k) suteiks didesnes galimybes panaudoti sistemą „SurgiBot“ įvairesnėse chirurgijos srityse.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras