Nuostabūs robotiniai vabaliukai

2015 02 08 23:09

Šie mieli, 3D spausdintuvu pagaminti robotai gali būti puikūs laisvalaikio praleidimo kompanionai ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems.

Robotus vardu Charlie ir Billy sukūrė inžinierius-mechanikas Jonathanas Spitzas, kuris įgijo daktaro laipsnį Izraelio technikos universitete.

Nuostabūs robotiniai vabaliukai

Robotas Billy susideda iš 3D būdų atspausdintų dalių, „Arduino Leonardo“ platformos ir dviejų nuolatinės srovės variklių, kurie formuoja roboto-vabzdžio elgesį. Billy valdomas nesudėtinga išmaniojo telefono programėle ir gali judėti įvairiais paviršiais.

Charlie – antrasis prototipas, kuris yra gerokai mažesnis, tačiau „protingesnis“ už savo kolegą. Robotas Charlie gali leistis nuožulniais paviršiais, įveikdamas stačius šlaitus (net 45 laipsnių kampo). Taip pat jis gali persiropšti per objektus, kurių aukštis panašus į jo.

Robotas Billy susideda iš 20 dalių, o Charlie surinktas iš 38 skirtingų detalių. Kurdamas robotą Charlie, Spitzas panaudojo mažesnę „Arduino“ plokštę ir du mikroprocesorius „Baby Orangutan“, kad galėtų valdyti keturis jo variklius: du – vaikščiojimui ir du – šliaužimui. Charlie taip pat galima valdyti „Bluetooth“ ryšiu.

Abiejų robotų gamyba 3D spausdintuvu užtrunka maždaug 24 valandas. Patobulinęs savo robotus, Spitzas ieškos kompanijų, kurios sutiktų pardavinėti jo produktus.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras