Japonijoje atsidarys viešbutis su robotų personalu

2015 02 04 09:56

Sukūrę robotinius padavėjus bei durininkus, dabar inovatyvieji japonai pasaulį nustebins atidarę viešbutį, kuriame aptarnaujantį personalą sudarys robotai.

Kai šią vasarą Hen-na Hotel atvers duris, viešbučio svečių bagažu rūpinsis robotiniai nešikai, o už vestibiulio stalo juos pasitiks mirksintys ir pypsintys robotai. Kambarių valymu rūpinsis robotinės mašinos, o svečiams kavą ruoš dirbtinis intelektas. Nors kai kuriose užduotyse nepavyks išsiversti be žmonių pagalbos, teigiama, kad ateityje daugiau nei 90 % viešbučio personalo sudarys robotai.

Dar viena iš įdomių šio inovatyviojo viešbučio technologijų, tai automatinės durys, kurioms nereikia raktų. Viešbučio svečiams tereikia atsistoti prieš savo numerio duris ir jos pačios atsidaro.

Japonijoje atsidarys viešbutis su robotų personalu

„Hen-na“ vardu pavadintas viešbutis, japonų kalba reiškianti „keistas“, bus vienas iš naujų Hui Ten Bosch Nagasakio pramogų parko komplekso papildymų.

Šis pramogų parkas sukurtas, remiantis olandiškosios architektūros tradicijomis. Parkas atkuria Olandijos senamiesčių gatvių vaizdus, su realaus dydžio senovinių Olandijos namų replikomis.

Parko atstovų teigimu, sprendimas naujajame viešbutyje įdarbinti vien robotus, padės ne tik pritraukti daugiau lankytojų, tačiau ir sumažins darbo kaštus. Kompanijos prezidentas Hideo Sawada teigė, jog tai bus pats našiausias viešbutis pasaulyje.

Skelbiama, kad Hen-na Hotel vienos nakties kaina prasidės nuo 7 000 jenų (maždaug 53 eurai). Tiesa, viešbučio vadovai mano, jog, ko gero, vasaros laikotarpiu turistų, norinčių apsistoti robotiniame viešbutyje bus gerokai daugiau, nei viešbutis gali aptarnauti, todėl jo numeriai bus pardavinėjami varžytinėse.

Pirmasis šio šio viešbučio komplekso pastatas atsidarys liepos mėnesį. Jame bus 72 kambariai. Kitąmet, bus atidarytas ir kitas, dabar statomas viešbučio korpusas taip pat su 72 kambariais.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras