Kodėl mums reikia išmokti pasitikėti robotais?

2015 01 27 17:37

Naujas tyrimas atskleidžia, jog esame labiau linkę kliautis žmonėmis, net ir tose situacijose, kai robotų naudojami algoritmai gerokai patikimesni. Anot mokslininkų, tai yra rimta problema.

Kada renkatės vyno butelį prašmatniame restorane, greičiausiai kreipiatės į someljė. Tačiau paprašykite pagalbos Olandijoje ir jums į rankas gali būti įteikta planšetė.

Į planšetę įrašę savo užsisakytus patiekalus programoje „WineStein“, gausite restorano turimų vynų rekomendacijas. Programa pati išanalizuoja jūsų patiekalų gastronomines savybes ir parenka geriausiai tinkamus gėrimus. Šią sistemą jau naudoja maždaug 100 Olandijos restoranų, parduotuvių bei vyninių. Neseniai „WineStein“ debiutavo ir JAV. Ją galima parsisiųsti į savo išmanųjį telefoną arba planšetę. „Žmonėms tai patinka“, – teigė Coras Balfoortas, „WineStein“ plėtros skyriaus direktorius.

Kodėl mums reikia išmokti pasitikėti robotais?

Ar jūs išbandytumėte robotą someljė? Žinoma, kodėl gi ne? Bet štai sunkesnis klausimas – jeigu pirmasis rekomenduotas butelis jums nepatiks, ar suteiksite robotui antrą šansą?

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/48334/.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras