JAV Gynybos departamento padalinys pristatė robotą-humanoidą

2013 07 13 15:15

JAV Gynybos departamento padalinys pristatė robotą-humanoidąJAV Gynybos departamento Pažangiųjų mokslinių tyrimų agentūra (angl. DARPA) šiandien pristatė naują žmogaus ūgio ir išvaizdos robotą „Atlas“, kuris turėtų būti pritaikytas ne kariniam, tačiau civiliniam naudojimui, skelbiama oficialioje DARPA svetainėje.

Daugiau kaip 1,8 metro ūgio, nuotoliniu būdu valdomas robotas sveria 136 kilogramus. Metaliniame korpuse yra įmontuotas kompiuteris, 28 hidrauliniai sąnariai bei nemažai įvairių jutiklių, naudojamų gauti duomenims apie aplinką, kurioje judama ir atliekamos įvairios užduotys.

Žiniasklaidai skirtame pranešime teigiama, kad bendrovės „Boston Dynamics“ pagamintas robotas „Atlas“ yra „vienas iš pažangiausių kada nors sukurtų humanoidų“, tačiau kol kas tai tik metalinis kūnas, kurio sklandaus funkcionavimo pagrindas – programinė įranga – nėra sukurtas. Tai, besivaržydamos tarpusavyje, ketina padaryti septynios mokslininkų komandos iš įvairių bendrovių bei mokslinių tyrimų institucijų. Visos jos dalyvauja DARPA agentūros organizuojamame „Robotikos iššūkio“ konkurse.

Agentūra plačiajai visuomenei skirtą, tarptautinį konkursą surengė siekdama paskatinti pažangių robotų, kurie galėtų padėti žmonėms gamtos ir pramoninių nelaimių atvejais, kūrimą. Jame dalyvauti galėjo tiek profesionalūs, įvairiose bendrovėse dirbantys ir joms atstovaujantys inžinieriai, tiek įvairių universitetų mokslininkai ar net robotikos mėgėjai.

Į konkursą atrinktos komandos buvo suskirstytos į tris grupes. Pirmajai priklausantys asmenys, gavę DARPA finansavimą, robotus bei programinę įrangą kuria patys, antrosios grupės komandos rūpinasi tik programine įranga, kurią ketina išmėginti su pristatytuoju „Atlas“ robotu, o trečiajai grupei priskiriami dalyviai tiek techninę, tiek programinę įrangą projektuoja ir kuria savo lėšomis.

Inf. šaltinis: 15min.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras