Beždžionės pavidalo robotai kolonizuos Mėnulį?

2013 06 27 12:48

Vokietijos Dirbtinio intelekto tyrimų centro (Deutsche Forschungszentrum für Künstliche Intelligenz, DFKI) mokslininkai ir inžinieriai kartu su kolegomis iš Brėmeno universiteto sukonstravo beždžionės pavidalo robotą, kuris optimizuotas naudojimui Mėnulyje, pranešė „Gizmag“.

„iStruct“ pavadinto vokiško roboto kol kas niekas nesiruošia skraidinti į Mėnulį, tačiau, pasak specialistų, gali būti, kad tolimesnėje ateityje būtent tokio pobūdžio robotai darbuosis Mėnulio tyrimų misijose. DFKI atstovų teigimu, beždžionės pavidalo robotai žymiai geriau pritaikyti judėti nelygiu Mėnulio paviršiumi nei keturračiai ar netgi vikšriniai mėnuleigiai.

Beždžionės pavidalo robotai kolonizuos Mėnulį?

„iStruct“ moka balansuoti ir perkėlinėti savo svorio centrą, jei tenka ropštis ar leistis nuožulnia paviršiumi. Prireikus šis robotas gali remtis galinėmis kojomis, kad priekinės galūnės liktų laisvos ir jomis būtų galima atlikti norimą veiksmą.

Pranešama, kad 18 kg sveriantis robotas turi įvairių daviklių rinkinį, kurie leidžia ne tik išlaikyti lygsvarą, bet ir adekvačiai reaguoti į aplinką.

DFKI „iStruct“ projektą planuoja užbaigti rugpjūčio mėnesį.

Inf. šaltinis: Balsas.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras