„Login 2012“ dalyvė P. Marti: inžinieriai netikslingai švaisto laiką kurdami robotus-humanoidus

2012 06 03 09:36

Į Lietuvą atvykusi Sienos universiteto Komunikacijos mokslų fakulteto darbuotoja Partizia Marti pasirinko ne lengviausią kelią savo mokslinėje karjeroje. Užuot pradėjusi kurti projektus labiau finansuojamiems robotams karyboje ar humanoidų srityje, moteris nusprendė kurti robotus, kurie padėtų negalią turintiems vaikams ar vyresnio amžiaus žmonėms.

DELFI kalbinta P. Marti su šypsena pasakojo, kaip ją įkvepia vaikų vaizduotė ir kaip ji tikinti, kad savo darbu pakeis pasaulį.

„Login 2012“ dalyvė P. Marti: inžinieriai netikslingai švaisto laiką kurdami robotus-humanoidus
Patrizia Marti © DELFI (K. Čachovskio nuotr.)

– Keliais sakiniais apibūdinkite, kuo užsiimate.

– Savo projektais bandau sujungti bendravimą su technologijomis. Tikiuosi, kad taip pasaulį padarysiu geresnį. Daug dirbtu švietimo sferoje, ypač su negalią turinčiais vaikais, kuriems reikia specializuoto mokymo. Bandau juos įtraukti į socializaciją, bendravimą. Tikiu, kad padedu jiems pamilti savo gyvenimą, rasti naujus tikslus ir idėjas. Tai pasiekiu pasitelkdama technologijas, robotiką.

Dirbame Sienos universitete Komunikacijos mokslų fakultete. Čia susirenka įvairių specialybių žmonės – psichologai, dizaineriai, inžinieriai. Visi dirbame tam, kad sukurtume robotus ir juos išbandytume praktikoje.

Skaiktykite toliau.

Inf. šaltinis: Delfi.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras