Negalite dalyvauti susitikime? Pasiųskite savo bendradarbį robotą

2010 05 22 17:42

Jums nusibodo dalyvauti nesibaigiančiuose susitikimuose ir mieliau pasiliktumėte namuose? Išeitis – bendrovės „Anybots“ robotas „QB“, kuris gali vykti į biurą vietoje jūsų, praneša „Daily Mail“.

Dinozaurų robotukų kūrėjo Bobo Christopherio sukurti mieli robotai iš tiesų yra telekonferencijos sistema ant ratų.

Tai reiškia, kad mechaninis jūsų atstovas gali judėti – jis gali pervažiuoti į kitą kabinetą ir netgi nusileisti į žemiau esantį gamybinį aukštą.

Roboto aukštis gali būti keičiamas nuo 91 cm iki 174 cm, jo svoris – 15,88 kg. Jame įmontuotas pagrindinis kompiuteris ir keletas mini kompiuterių.

Roboto galvoje sumontuotas skystųjų kristalų ekranas, rodantis bendraujantį asmenį, kurio vaizdą transliuoja interneto vaizdo kamera.

Jis „mato“, naudodamas 3MP vaizdo kamerą vienoje akyje ir mažesnės skiriamosios gebos kamerą galvoje, nukreiptą žemyn. Jis „girdi“, naudodamas tris mikrofonus, kurie perduoda garsą bendraujančiam žmogui ir turi aukštos kokybės garsiakalbius, kurie transliuoja garsą.

Informacija perduodama namuose esančiam vartotojui per interneto naršyklę. Jis gali paprastai valdyti robotą kompiuterio klaviatūra. „QB“ išlaiko pusiausvyrą ir rieda dviem aliuminio ir gumos ratukais žmogaus ėjimo greičiu.

„QB“ yra jūsų pratęsimas, – sakė B. Christopheris Wired.com. – Jis pašalina kliūtis tarp žmonių ir dirba taip, kad žmonės gali perkelti save į biuro patalpas.“

Robotas kainuos 10 500 svarų (42 000 litų) ir bus parduodamas jau šių metų rudenį.

Inf. šaltinis: Delfi.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras