Spausdintuvas, galintis atspausdinti savo paties dalis

2008 07 05 10:55

Bath universiteto darbuotojai pademonstravo spausdintuvą, kuris gali pagaminti savo paties dalis, tai yra sukurti savo paties kopiją.

Šis spausdintuvas, pavadintas „RepRap“ (replicating rapid-prototyper – greitas prototipų replikatorius) veikia panašiu principu kaip ir įprastinis spausdintuvas, tik vietoj to, kad ant popieriaus išpurkštų rašalą ar dažų miltelius, jis lieja plonus lydyto plastiko sluoksnius, kurie kietėja, virsdami trimačiu objektu.

Nors tokie prietaisai pramonėje naudojami jau gana seniai, „RepRap“ yra pirmasis, kuris sugebėjo atspausdinti visas dalis, reikalingas jam pačiam pagaminti. Tiesa, ją surinkti turėjo žmonės.

„RepRap“- spausdintuvas, galintis atspausdinti savo paties dalis

„RepRap“ puikiai tinka ir įvairių plastikinių daiktų gamybai, pavyzdžiui, jei nerandate tinkamo dizaino durų rankenos, galite ją sukurti ir atsispausdinti.
Dr. Bowyer, vienas iš šio projekto dalyvių, teigia: „Šiais laikais kompiuteris virto ir spaustuve, ir fotolaboratorija, ir CD bei DVD gamyklėle, o kodėl jo nepavertus ir dirbtuve, kurioje galima pasidaryti įvairius plastikinius daiktus, vietoj to, kad juos pirkti parduotuvėse“.

Dar vienas didelis „RepRap“ privalumas – tai atviro kodo projektas, ir visi, norintys gali atsisiųsti prietaiso brėžinius, instrukcijas ir jį pasigaminti. Autorių teigimu, dalys, kurias reikėtų įsigyti, kainuotų maždaug 300 Anglijos svarų, ir visas jas galima rasti interneto parduotuvėse.

Po to beliktų „atsispausdinti“ „RepRap“ kopiją ir padovanoti ją draugams.

Inf. šaltinis: MokslasPlius.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

2 komentarų to “Spausdintuvas, galintis atspausdinti savo paties dalis”

  1. marsasx rašo:

    taip idomu o kaip atspauzdina vykdymo mechanizmus varikliukus :) ir pacia spauzdinimo galvute

  2. arunc rašo:

    Neatspauzdina. Siaip skaiciau jo pasigaminimas kainuoja nuo 300-500$ priklausomai nuo to kiek daliu pasigaminsi pats ir kiek pirksi. Tik idomu kodel taip raso kad VISAS dalis gali pasigaminti..

Jūsų komentaras