Emocijas rodantis robotas KOBIE ir žodžių žaidimus žaidžiantis RABIE

2007 11 18 01:44

Korėjos tyrimų institutas ETRI („Electronics and Telecommunications Research Institute“) pranešė apie dviejų naujų robotų, kurie gavo vardus KOBIE ir RABIE, sukūrimą. Tai yra tinklo robotai, valdomi interneto ryšiu. Dėka to, kad visą robotų valdymą atlieka nutolę kompiuteriai, jiems nereikia brangių ir galingų įntegruojamų kompiuterių, o tai leidžia smarkiai sumažinti įrenginio kainą. O ką gi moka naujieji kūriniai?

Robotas KOBIE yra pliušinio koalos žaisliuko pavidalo ir, pasak kūrėjų, sugeba sukurti teigiamą emocinę aplinką. Taigi jį galima naudoti gydymo tikslais, kai pacientui reikalingas psichologinis komfortas. KOBIE atpažįsta veidus bei gali išlaikyti akių kontaktą. Naudodamas balsą ir akių žvilgsnį, jis taip pat sugeba reikšti situaciją atitinkančias emocines reakcijas.

Robotas RABIE skiriasi tuo, kad turi integruotą sistemą „Bossam“, kuri jam leidžia žaisti žodžių žaidimus (kol kas tik anglų kalba). Pavyzdžiui, žmogus jam užduoda atspėti tam tikrą žodį o robotas stengiasi tai padaryti paeiliui klausdamas tam tikrų klausimų (gyvas ar negyvas, mažas ar didelis ir pan. ). Be to, jis gali sekti situaciją namuose ir perduoti nuotraukas bei vaizdo medžiagą į mobilųjį telefoną.

Kūrėjai tikisi, kad robotais susidomės privačios organizacijos ir bus pradėta komercinė KOBIE bei RABIE gamyba.

Autorius: Aleksandras Budikas
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras