„Sanyo“ sukūrė po namo grindimis dirbantį robotą

2007 11 16 15:50

Pamaniau, kad, jei tinklaraštis apie robotus, praverstų žinoti, kas pasaulyje (ir Lietuvoje) darosi toje srityje. Tikiuosi, bus naudinga, o gal ir smagu paskaityti naujienas apie robotiką. Jei ką aptiksite ir Jūs įdomaus (bet nevogto!), lauksime lietuviško teksto mūsų el. paštu - robotai elektronika lt.

Japonų kompanija „Sanyo Electric Co. Ltd.“ neseniai pristatė originalų roboto modelį, skirtą dirbti po namų grindimis. Pagrindinis šio įrenginio privalumas – jis gali lengvai judėti po namu ir aptikti vandens nutekėjimą, koroziją bei iš anksto pranešti apie konstrukcijų nusidėvėjimą.

Robotas yra aprūpintas specialia vaizdo kamera, gali perduoti vaizdus realiu laiku, taip pat jis sugeba apvažiuoti kliūtis tamsiose vietose. Patogu ir tai, kad įrenginio darbą galima pilnai automatizuoti. Po apžiūros robotas pats padaro specialią ataskaitą, kuri smarkiai palengvina specialistų darbą. Roboto išmatavimai – 420 x 260 x 200 mm, sveria jis apie 9,6 kg. Roboto akumuliatorius be pakrovimo veikia 140 min.

Šiuo metu „Sanyo Electric“ kartu su keliomis statybos organizacijomis testuoja robotą ir stengiasi jį geriau pritaikyti eksploatacijai. Imdamasi naujo verslo, kompanija taip pat numatė aptarnavimo ir palaikymo procedūras.

Autorius: Petras Petrovas
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras