Summertrip’09 - 3 dalis

Kaip jau anksčiau minėjau, Prahon važiavom pasiruošę ir prisprendę įvairių Mystery kešukų. tarp jų buvo viena įdomi serija, skirta Antrajam pasauliniam karui WW2 Aircraft, WW2 Weapons ir WW2 Ground forces. Kažkaip nesitikėjau, kad pavyks juos paimti, nes sprendimo patikrinimo nėra, o į Google Maps įmetus koordinates, vietos buvo pakanakami keistos. Pvz, nuo pačio klaustuko vietos 60 metrų arba po kažkokiu tais tiltu geležinkelio. Tikriausiai nemažiau nei po du kartus persprendžiasu šia sužduotis, kad įsitikint, kad teisingai išspresndžiau.

Pirmiausiai patraukėme prie WW2 Weapons. Rami gatvė be namų, krūmai, tvorelė, kalnelis. Pasidairom, nieko nesimato, tačiau visur, tiesiog visur knibždėte knibžda šliužų, t.y. sraigių be namelių. Mūsų kraštuose tokių yra, bet šviesesnės spalvos. Tuo tarp Prahoj iš pradžių eidama maniau, kad ant šaligatvio pilna šunų at ko nors ten dar kakučių. Tik kažkodėl tai jie pastebėjau, kad juda…

Taigi, pasidairom, pasidairom ir randam :)

Bet nebūtų čia lobis apie ginklus, jei krentantis lobio konteineris nenutrenktų to šliaužiančio gyvio.

Nesijaudinkit, jis atsitiesė ir nušliaužė toliau.

(more…)

2 comments rugpjūtis 12th, 2009

Summertrip’09 - 2 dalis

Na ką gi. Pasakoju toliau.

Iki Prahos dar gabalas kelio. Pakeliui stovi du lobiukai Voda c.2 ir Voda c.1. Neeilinės slėptuvės. Tikriausiai sunkiai įveikiamos naujokams, nors kas ten žino.

Vienu atveju krūmuose kažkokia metalo krūva buvo, o kitu atveju užmaskuota medyje. Pasigrožėkit.

(more…)

1 comment rugpjūtis 11th, 2009

Summertrip’09 - 1 dalis

Pagaliau ilgai lauktos atostogos. O kokios atostogos be kelionės, geo-kelionės :)

 

Šios kelionės tikslu pasirinkome, kaip ir praėjusiais metais, Prahą. Nežinau kodėl, bet šis miestas mane (Bitutę) labai stipriai traukia.

Kelias savaites iki kelionės skyrėme Mystery cache sprendimui. Sakot, gerai, kad moka čekų kalbą… Nemokam. Tačiau mano geros lenkų/rusų kalbų žinios eilinį kartą praverčia, tad skaitau beveik suprasdama, o nesuprantamus dalykus galima išsiversti.

Prisprendžiam kruvą visokių mystery, susikruaname šmotkes, užsibookinam viešbutį Prahoj (deja, ne tą, kurio norėjom, bet visai pusę bėdos) ir liepos 18 išvykstame į savaitės trukmės Geo-summer-tripą :)

(more…)

1 comment rugpjūtis 10th, 2009

Latvija again

Nujaučiant artėjančias atostogas (o kažką išvarius neapmokamų), nusprendėme dar kartelį nulėktį į Rygą ir sutvarkyti neužbaigtų reikaliukų. Kelionė vyko liepos 3-6 dienomis. Viešbutį, kaip visada rezervavome per booking.com (pigiau nei vietoj ieskot). Jaunėlis likęs pas tėvelius, tad laisvai galima keliaut kiek panorėjęs ir kur panorėjęs. Žinoma,  kadangi esame mėgėjai spręsti įvairias užduotis, tai ir šiai kelionei buvome pakankamai pasiruošę ir prisprendę užduočių. Visko nepaminėsi, bet įdomiausius momentus norėtusi paminėt.

Lietuvoj surinkę po ranka papulusius Travelius, penktadienio popietę išlėkėme savo bolidu link pasienio.

Pakeliui sustojame prie Istros oro uostos. Lėktuvėliai gražiai atrodo.

 

(more…)

3 comments liepa 20th, 2009

HAM contest ir truputis geocaching’o

Kaip jau ir tampanti tradicija pirmąjį birželio šeštadieni su kolega LY1GP tenka sudalyvauti Atvirame Lietuvos mobiliųjų-portabiliųjų radijo stočių čempionate. Kol kas dalyvauju kaip asistentas :)

Važiuojame Vilnius-Varėna keliu turėdami minčių po varžybų ką nors nuveikti geocaching’o horizontuose jeigu nepradės labai smarkiai lyti :)

Automobilis prieš varžybas:

(more…)

1 comment birželis 7th, 2009

Žvilgsnis į statistiką

Praėjo jau beveik 3 metai nuo to laiko, kai susidomėjome lobių paieškomis, tad užmeskime akį į statistiką:

(more…)

1 comment gegužė 27th, 2009

Previous Posts


Skyriai

Nuorodos

Sąsajos

Valdymas