Summertrip’09 - 3 dalis

rugpjūtis 12th, 2009

Kaip jau anksčiau minėjau, Prahon važiavom pasiruošę ir prisprendę įvairių Mystery kešukų. tarp jų buvo viena įdomi serija, skirta Antrajam pasauliniam karui WW2 Aircraft, WW2 Weapons ir WW2 Ground forces. Kažkaip nesitikėjau, kad pavyks juos paimti, nes sprendimo patikrinimo nėra, o į Google Maps įmetus koordinates, vietos buvo pakanakami keistos. Pvz, nuo pačio klaustuko vietos 60 metrų arba po kažkokiu tais tiltu geležinkelio. Tikriausiai nemažiau nei po du kartus persprendžiasu šia sužduotis, kad įsitikint, kad teisingai išspresndžiau.

Pirmiausiai patraukėme prie WW2 Weapons. Rami gatvė be namų, krūmai, tvorelė, kalnelis. Pasidairom, nieko nesimato, tačiau visur, tiesiog visur knibždėte knibžda šliužų, t.y. sraigių be namelių. Mūsų kraštuose tokių yra, bet šviesesnės spalvos. Tuo tarp Prahoj iš pradžių eidama maniau, kad ant šaligatvio pilna šunų at ko nors ten dar kakučių. Tik kažkodėl tai jie pastebėjau, kad juda…

Taigi, pasidairom, pasidairom ir randam :)

Bet nebūtų čia lobis apie ginklus, jei krentantis lobio konteineris nenutrenktų to šliaužiančio gyvio.

Nesijaudinkit, jis atsitiesė ir nušliaužė toliau.

Toliau mūsų kelyje po kelių niekuo neypatingų lobiukų puikus Prahos parkas Vitkov. Jame jau mums įprastas inkilėlis - vieno WW2 lobio slėptuvio. Sutvarkom lengvai ir čiuožiame išbandyti Wherigo Vylet Kacera Broucka do XV. stoleti :)

Beje, čekai geocacherius vadina kačerais. Šis žodis jų kalboje reiškia ir antis, tai nenustebkite, jei kur pas juos antys puikuojas. Taigi, išskrydę į 15 amžių ir besimakaluojant po parką netikėtai pastebime kelis metrus nuo mūsų 50+ vyruką su ~13 mete mergaite su Coloradu rankose. Užkalbiname angliškai. Jie patvirtina, kad irgi daro Wherigo, tačiau angliškai jie nei žodžio. Na gerai, atsisveikiname ir toliau darome užduotis, jie dingsta iš mūsų matymo lauko.

Truputį pasimakalavę ir atlikę užduotis keliaujame prie galutines slėptuvės. Einame, pieva, obelys, jau bandome primesti kur gi čia gali būti, kai pamatau, kad netoliese krūmuose prie tvoros kažkas brūzda. tas kažkas - tai jau mūsų matyti čekų geocacheriai. Jie pirmi pasiekė slėptuvę.

Slėptuvė - pašto dėžutė, užrakinta koduota spynele. Kodas, pasirodo, anksčiau rastas skaičius. Šiaip čia gerai, kad tie čekai pasimaišė, reiktų laiko dasigalvot, kad tie skaičiai čia turi būt pritaikyti :)

Bandydami dabaigti wherigo ir užsiregistruoti lobyje išaiškėjo, kad jie puikiai šneka rusiškai, Vyras - kadaise atvykęs čia gyventi iš Gruzijos, mergytė irgi rusiškai neblogai kalba, o jų nikas gc.com yra kyklop.

Bešnekučiuodami paaiškėjo, kad jie irgi dar nėra suradę čia kažkur esančio lobiuko Stary Vitkovsky tunel. Tik klausimas kaip dabar daeiti iki įėjimo į tą tunelį nuo parko viršūnės (nepamirškite, kad Prahoje beveik visi parkai - kalnų parkai :) Stary Vitkovski tunelis - senas geležinkelio tunelis, kuriuo važiuodavo traukiniai. Per jį ėjo vieni bėgiai, kurie pastačius naują tunelį, buvo išrinkti, o kelias užpiltas žviru. Pasimakalavę surandame nuėjimą nuo parko ir patį buvusį geležinkelį. Paėje kelis šimtu smetrų pamatome jau ir patį tunelį.

Svarstėme, kaip teks tą lobį surasti ir ką gali reikšti užuomina. Nuėję gabalą kelio prieš tunelio posūkį pamatėme švieseles ir siluetus. na ką gi, jau toje vietoje darbavosi porelė geocacherių dviratininkų. pagalvojau apie dviračio tempimo tokiu žvyru malonumus. Anie jau buvo suradę lobius ir mum paliko ištrauktą konteinerį. Valio, nereikėjo labai vargti ieškoti. Bet čekų išradingumas eilinį kartą džiūgina ir stebina.

Šitas daiktas buvo įkištas kažkus 2-2,5 metrų aukštyje skylėje. Iš išorės matėsi ti kvadratinė metalinė lenta su skaičiumi. Neatskirsi nuo kitų tokių pat.

Po tunelio paėmimo su čekais išsiskiriame ir keliaujame savo keliais.

Dabar jau nepamenu paimtų lobių eiliškumo, tad dar pažymėsiu kai kuriuos įdomesnius.

Mystery cache Svaty Petr/St.Peter. bandžiaus sprėsti įvairiais būdais dra prieš kelionę, bet niekaip nesugalvodavau. paskutinį vakarą stsigulus lovon šovė į galvą įdėja ir akurat, ji buvo teisinga. tačiau tai neviskas. pasirodo čia ne tik mystery bet ir multi cache. Atėjus pg koordinates prie bažnyčios tiesiog nebuvo įmanoma rast kur mikro nukišt būtų galima. nežinau kaip, bet aptikom mažytę iš išorės nematomą lentutę su tolimesnėmis koordinatėmis. Galutinė standartinė mikrofilmu dėžutė matėsi už kilometro. Keista, kad nenumuglinta tokioje vietoje.

Kiek pavargę prisėdome prie KRANNEROVA FONTANA / KRANNNER´S FOUNTAIN su viltimi išsiaiškinti kas yra kas.

Tų skulptūrų fontane yra gal 16 ir reikėjo nustatyt, kuris ten yra ūkininkas, kuris ginklanešys ir t.t. Bandėm ir taip ir anaip (geriau būtų, kad diena nebūtų saulėta, nes akys išvarva žiūrėt :) ir pasidavėm, teks kitą kartą pasiaiškinti, bet užduotis tai įdomi. Nebent va gal kur interneto šaltiniuos ebūtų koks to fontano aprašymas, dabar tai nelabai ten aišku :)

Randame Hudebni Divadlo Karlin - Hello Dolly. Eilinė slėptuve po plakatu :) Smagu kai mysterius randi.

Ieškodami multiko Expansion`s magnetic child (Prague) nežinojom ko tikėtis. Autorius ypatingai įspėdavo būti atsargiems ir nepradanginti kešuko. Įspėjimai buvo ne veltui, nes lobis pritvirtintas prie tilto turėklo virš užės, iš upės pusės :) Begrabaliojant rankomis galima lengvai numesti užkliūdžius :) Bet vaizdeliai gražūs užtat.

Tam, kad surasti Prague architecture#1 - Dum u Kamenneho zvonu, Prague architecture#4-Romanesque houses reikėjo perskaityt šmotą info čekų kalba. Tik pažiūrėkite kokio ilgio jų lobių aprašymai :)

Tiesa, Zatisi s jablky / Stillife with apples - lobis kažkokiam nestandartiniame bare. Ant baro guli pintinė su obuoliais ir kešuku. Deja, kai lankėmes, travelių nebuvo nei 1 :) Keista, kad žmonės neranda šito lobio. (Fotkę pasiskolinau iš gc)

Prahoje taip pat turėjome nebaigtų reikalų nuo rpaeito vizito. Tad nusprendėme suvesti sąskaitas su Pravnicka fakulta / Faculty of Law ir Smallest House of Prague. Praeitą kartą, kai lankėmes Prahoje ir ieškojome lobius naudojome Palmuką ir gps bluetooth imtuvėlį. Tų lobių neradom. Dabar buvo įdomu išbandyti ir surasti juos su mūsų Colorado. Radom, bet visgi skirtumas jaučiasi tarp abiejų aparatų. praeitą kartą ieškojome gal kokie 15-30 metrų nuo tikros slėptuvės vietos. Su Coloradu lobių ieškojimas yra ŽYYYMIAI patogesnis, tikslesnis ir greitesnis.

Jau visai pavakarę keliaujame pabandyti paimti Loki’s mystery. Užduotis buvo sunki. Netgi labai sunki. Neveltui 4,5/2,5. tas 2,5 tai truputį gasdinantys, bet nuėjome. Ir ne veltui. Pasirodo, tereikėjo eiliniame kalnų parke pakilti į nedidelį kalniuką ir prieiti drevę kelių lygyje. Aišku toj drevėj paieškoti reikįjo, bet smagu rasti smagų kešuką.

Grįždami vėlai vakare į viešbutį, skubėjome į tramvajų, kai kažkas patempė mane už rankos. Heh. Mūsų pažystami čekai geocacheriai irgi sukiojosi čia pat.

Maža ta Praha :)

Trečiosios dalies pabaiga.

Entry Filed under: Geocaching

2 Comments Add your own

  • 1. Kūrėjas  |  spalis 10th, 2012 at 18:29

    Sako, kad Prahoje graziausios pasaulyje baznycios?

Leave a Comment

Required

Required, hidden

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalendorius

rugpjūtis 2009
P A T K P Š S
« liepos    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Most Recent Posts