HAM contest ir truputis geocaching’o

birželis 7th, 2009

Kaip jau ir tampanti tradicija pirmąjį birželio šeštadieni su kolega LY1GP tenka sudalyvauti Atvirame Lietuvos mobiliųjų-portabiliųjų radijo stočių čempionate. Kol kas dalyvauju kaip asistentas :)

Važiuojame Vilnius-Varėna keliu turėdami minčių po varžybų ką nors nuveikti geocaching’o horizontuose jeigu nepradės labai smarkiai lyti :)

Automobilis prieš varžybas:


Su tokia antena pakankamai normaliai dirbasi tiesiai iš automobilio, nors anteną dar reiks tvarkyti bei derinti. Varžybose manau “susmogiame” pakankamai solidžiai ir rezultatai palyginus su praeitasi metais turėtų būti žymiai geresni :) Galutiniai rezultatai parodys kaip iš tikrųjų sekėsi …

12 valandą mes jau laisvi, galima pradėti galvoti apie kitą hobį - geocaching’ą. :D Kaip iš anksto ir planavome, pasirenkame labau jau seną lobiuką, kurio per 4 metus taip niekas ir nesiryžo pabandyti ieškoti - Cosmo-Canoying kažkur už Varėnos prie Ūlos upės. Pirmoji užduotis - surasti kelią iš Varėnos iki Rudnios, kuris pasirodo yra ~18 km ilgio, bei žvyrkelis :( Na ką padarysi, važiuojame. Maždaug ~4 km iki Rudnios kaimelio (iš kurio pasirodo baidarininkai pradeda kelionę Ūla) pastebime labai jau intriguojančią lentelę rudame fone “A. Matučio drevė 4″. Aišku įtraukime į bookmark’ą, kad grįždami atgal būtinai čia užvažiuosime :) (Būtų parašyta kokia nors “A. Matučio gimtinė 4″, tikrai nesuktume).

Rudnios kaimelio centre GPS’as rodo, kad iki Cosmo-Canoying liko tik ~3 km, kas visai nebedaug, kai tikėjomės ~5 km. Pravažiuojame mediniu tiltuku (prie jo stovi 7t svorio ribojimo ženklas).

Šalia tiltuko matosi griuvėsiai, turbūt kokio vandens malūno:

Važiuojame toliau. Už tilto maždaug keli šimtai metrų pamatome keliuką į mišką, sukame juo, nes kryptis į lobį teisinga. Nudžiungame, kad nereiks toli eiti. Sustojame iki lobio likus ~300m. Tiek paeiti jau galima. :D Miškas - eglynas su pušimis, nelabai tankus. Prieiname prie Ūlos, bei pradedame kaip parašyta knistis prie kiekvieno didesnio medžio. Išknisame maždaug 50 metrų palei krantą, bet nieko nerandame.

Ką gi turbūt šiame krante nieko nėra :( Bet liko dar vienas krantas :) Tik kaip ten patekti ? Oras maždaug 12-15 laipsnių, protarpiais palyja, vanduo šaltesnis negu oras, na bet ko nepadarysi dėl švento reikalo :) Plaukiam … Deja paieškos ir kitoje pusėje nesėkmingos.

Tenka rašyti DNF’ą. Greičiausiai kokie nors muglai per 4 metus sutvarkė arba srovė nuplovė … Judame toliau. Šiaip Ūla patiko, labai jau panaši į gimtąją Žeimeną - plotis toks pats, gylis tas pats, vietovė labai panaši, manau mes dar čia grįšime paplaukti ja su baidarėmis :)

Važiuodami atgal pasukame į “A. Matučio drevę”. Mišku keliukas visai neblogas, prie kiekvieno išsišakojimo yra lenta kur reikia pasukti, pagaliau davažiuojame Pauosupės kaimelį, kuriame tenka paklausti kur toliau judėti. Pasirodo tiesiai per kaimą ir už jo bus tai ko ieškome. Pats kaimas įdomus, daug senovinių namų, nors prie daugelio iš jų stovi džipai :) Už kaimelio pakalnėje prasideda kaip ir ąžuolų alėja. Čia ir sustojame. Pačioje pakalnėje prie upeliuko stovi pačio A. Matučio (kas nežino tai įžymus Lietuvos rašytojas, rašęs knygeles vaikams) pastatytas statinys - Drevė. Vieta tikrai įdomi ir verta aplankyti.

Aišku klausimų nebekilo, ar šioje vietoje turėtų atsirasti lobiukas :) Greitu metu bus aktyvuotas A.Matucio dreve / Hollow of A. Matutis. Tikėsimės neprireiks laukti dar 4-5 metų kol kas nors pabandys čia jį surasti …

Grįždami namo dar užšokome į QSL bei įdėjome naują log’ą su nauja dėžute.

Entry Filed under: Įvairenybės

Leave a Comment

Required

Required, hidden

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalendorius

birželis 2009
P A T K P Š S
« gegužės   liepos »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Most Recent Posts