Microsoft Office 2010 BETA

2010 01 05 21:24

Šiandien trumpai nutariau papasakoti apie Microsoft naująjį, dar bekuriamą ofiso programų rinkinį.

Office logo

Ko gero nėra žmogaus nežinančio, kam reikalingas office programų paketas. Tai pats populiariausias komercinis ofiso programų paketas, kuriam manau konkurencija kelia tik atvirojo kodo, nemokamos licenzijos openoffice.

Pats esu mėgėjas išbandyti visokias beta, technical preview ir kitas bandomasias programų versijas. Šitaip geriausia yra su jomis susipažinti, juolab, jos dažniausiai platinamos laisvai ir nemokamai. Ne išimtis ir šis atvejis. Microsoft kompanija, lapkričio 19 d. leido visiems norintiems parsisiūsti ir išbandyti šį office paketą.

Jį galite gauti iš čia.

Ne paslaptis, jog jau senokai įvairiuose torrentų trakeriuose jau buvo galima parsisiūsti įvairias technical preview versijas, kurių microsoft’as dar neplatino tuo metu.

Ir ką gi naujo turi šis naujas paketas. Visų pirma, tai šiek tiek pakitusi grafinė aplinka, meniu. Antra naujovė, kuri manau bus labai svarbi naudojantiems 64 bitų operacines sistemas, office paketas pagaliau išėjo 64 bitų procesorių sistemoms. Daugiausia kiek pastebėjau patobulinta MS outlook programa. Kitos taip pat turi smulkių pasikeitimų lyginant su 2007 versija.

Asmeniškai naudojuos šiuo paketu jau kuris laikas ir nusivylti beveik neteko. Vienintelis minusas, jog bent kolkas neveikia joks lietuvių kalbos taisymas (tildės biuras ir kt.), tai gali sukelti tam tikrų problemų, kas daro nemažai klaidų ir tenka daug rašyti lietuvių kalba.

Pasak Microsoft, minimalus reikalavimai šiai sistemai yra:

500 MHz procesorius (x86; x64), 256 MB RAM, 3 GB laisvos vietos HDD. Veikia su „Windows XP SP3“, „Windows Vista SP1“, „Windows Server 2003 R2“, „Windows Server 2008 R2“ ir „Windows 7“ operacinėse sistemose.

Planuojama išleidimo data: 2010 metų pirmasis ketvirtis. Tačiau kaip žinia, Microsoft kartais mėgsta išleidimo datas nukelti.

Manau, jog tie kurie dirba su 2007 office versija, nesunkiai pereis dirbti prie šios, o tie kas dar neįprato prie 2007 versijos išvaizdos ir meniu, ankščiau ar vėliau vis vien teks tą padaryti.

office

Į viršų | Skyrius: Programinė įranga | Autorius: Donatas Stanionis | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

3 komentarų to “Microsoft Office 2010 BETA”

  1. admin rašo:

    Man tai senoji sąsaja labiau patiko. naujoje - nieko nerndu :D

  2. donatas_s rašo:

    Žinok reikia truputi padirbti. Tada viskas greitai tampa labai patogu.

Jūsų komentaras