Tembrų blokas su TDA1524A

Iš seno teliko išlupęs TDA1524A nutariau surinkti tembrų bloką, nepaisant matytų nekokių atsiliepimų dėl apgailėtinos kokybės. Tad pradžioj sulipdžiau ant universalios, išbandžius pusė velnio daiktas pasirodė, tad su Cadsoft Eagle nukeverzojau šiokią tokią pcb. Schema paimta iš datasheeto, tačiau pas mane yra keli nedideli neatitikimai:

  • Contour/linear mygtuko į PCB net nedėjau, nepatiko jo veikimas.
  • 4.7K bei 220 varžos išėjimuose kiek supratau nėra būtinos, bet mėtėsi po ranka tai įdėjau, be to kitose schemose jos dažniausiai pavaizduotos.
  • Potencai pas mane 50K (tokių ebay rast lengviau). Beje jie turi būti ne logaritminiai, o linijiniai(linear).

schema_450.png
foto_1_450.jpg

Garso lygio potencas šiek tik didesniu tarpu atskirtas nuo kitų, pagal idėją turėtų dėtis didesnė rankenėlė.
foto_2_450.jpg

foto_3_450.jpg

foto_4_450.jpg

Detalių išdėstymas pagal Eaglą… Raudonai pažymėti plokštės viršuje pravesti laideliai. Be tų, kurie po potencais randasi, būtų buvę galima apsieiti, jei ne labai trumpi kiniški potenciometrai.
schema_1_450.png

Eaglo PCB. Apačioje Rar’e yra source failai. Schemą nubraižiau labai netvarkingai, kad tik galėčiau montažinę ištrasuot.
schema_3_450.png

Didžiausias schemos privalumas, kad ji paprasta ir nereikia sudvigubintų potenciometrų. Maitinimas tinka daugmaž 12V, datasheete tiksliau rašo. PCB nubraižiau nesilaikydamas jokių taisyklių, tad ji tikriausiai nėra labai gera visokių generavimų ir triukšmų atžvilgiu.
Nėra taip blogai kaip įsivaizdavau, aišku garso kokybės nepagerina(nedidelis šnypštimas girdisi), bet kokiam paprastam mikroscheminiui stipriakui turėtų būt neblogas variantas. Schemai padavus labai silpną garso signalą atsirandą baisūs iškraipymai, padidinus viskas normalu pasidaro. TREBLE ir BASS reguliuojasi gan plačiose ribose (nors kokiam subui tikrai per mažai būtų). Išbandžiau ir datasheete aprašytą “Double-pole low-pass filter for improved bass-boost”, bosų padaugėja išties, bet garsas patampa šlykščiai plerpiantis. Tikriausiai reiktų tinklo filtro maitinime, nes kokiam šaldytuvui ar pan. įsijungus, girdimas pokštelėjimas. Įjungimo/išjungimo triukšmai labai stiprūs. Anyway, vertėjo pasigaminti. Reiktų palyginti su LM1036, beje tenai lyg ir yra tikras Loudness.

Cadsoft Eagle 6.1.0 plokštės failai siūsitis čia: pcb_tda1524a.zip

Palikti atsiliepimą