Grundig AD182 H2 kasetnyko atkodavimas iš 24c16 DUMP

2017-04-06 10:59
Gerą dieną, pastebėjot - primirę šitie visi blogai elektronikos, na bet o kam lengva… Trumpas epizodas kaip traukiau kodą iš šito grabo:
45.jpg
Apsidairom ant platos ieškodami EEPROM, šiuo atveju 24c16
36.jpg
Duodam jam šilumos taip lengvai ;)
114.jpg
Kišam į SOIC8 adapterį, o tą adapterį - į TL866, nėr paprasčiau.
rsz_6.jpg
Yra toks softas nukrekintas NYO4 2015, pajėgus vieną kitą magą atkoduot, dar immo kai kuriem, bet ten vilties daug nedėčiau. Na, o mūsų vargai veltui nenuėjo, pagaliau turim tą madafakin kodą: 0369. Ne visiem magam yra kalkuliatoriai prieinami, bet tokiu atveju galim kreiptis į Digital-kaos forumą, jie ten pažengę ant tų reikalų. Gerai sekmės, o yra čia gyvų ar tik aš vienas?
52.jpg

Pioneer magiukas į garažą

2014-12-26 18:38

Mėtėsi geras magas ilgokai, dabar prabangiai bumses garaže, kaip resiveris bus naudojamas. Visai dailiai išejo, nesakykit ;) Outputai perkelti kaip priklauso, žodžiu Hi-Fi konkretus.
picturex-014.jpg

picturex-011.jpg

picturex-001.jpg

UNDER CONTSRUCTION

2014-05-28 18:51

Lėtai lėtai, bet visgi kyla projektas Stereo AV160+. Kodėl plius? Todėl kad 2x MOSFETAI kiekvienam pečiui, ko pasekoje be baimes galima bus draivinti žemo impedanso gargalus.  Jau testuota su 1ohm sub gargalu, atlaiko. Bus aušinimo aktyvaus ir daug. Na matysim kas iš šito bardako gausis galutiniam variante ;)

picturex-005450.jpgpicture22-009450.jpg

Elektroninis termostatas V2

2014-03-11 21:59

Seniau ventiliatoriams automatiškai junginėt naudodavau schemą su NTC termorezistorium ir mosfetu. Ji gera jog paprasta, pigi ir tolygiai didina įtampą išėjime kylant temperatūrai, bet užtat pastoviai kažkiek paduoda įtampos ir visą laiką fan’as skleidžia EM triukšmus. O ši schema pasiekus nustatytą temperatūrą tiesiog sujungia relę, ko būtent ir reikėjo man šiuo atveju. Temperatūra nustatoma VR1 paderinamu rezistorium; matuojam įtampą tarp taškų GND ir TP1 (schemoje pažymėti) ir matuojam įtampą. Pavyzdys - norim kad prie 30C butų įjungiama relė - nustatom įtampą lygią 0.3V ir t.t. Kad relė neužklipintų(nesijunginėtų per dažnai) yra šiokia tokia histerezė, kurios trukmę galima pakoreguot keičiant R2 nominalą. Sulituojam ir veikia iškart - nėra jokių gudrybių. Tiesa aš relė naudojau kitokią, tai šiek tiek persibraižiau PCB pagal savo poreikius(+1 jumperis atsirado). Detalus aprašymas ir detalių nominalai schemos autoriaus websaite. Dėkui jam!
thermostat_termostatas_termoswitch_temperaturine_rele_ventiliatoriaus_temperatura_automatinis_ausinimas_450.jpg

thermostat_termostatas_termoswitch_temperaturine_rele_ventiliatoriaus_temperatura_automatinis_ausinimas2_450.jpg

thermostat_termostatas_termoswitch_temperaturine_rele_ventiliatoriaus_temperatura_automatinis_ausinimas3.JPG

Schema, PCB ir visa info parsisiųsti ČIA.

Portasol Super Pro 125 dujinis lituoklis

2014-02-19 19:46

portasol-super-pro125-dujinis-lituoklis-pajalnikas-apzvalga.jpg

Ne visur išeina darbuotis su paprastu pajalniku šeriamu iš tinklo, todėl dirbant prie auto transporto, ar tai laukuose kur nors, labai praktiškas dalykas yra toks pajalnikas.

portasol-super-pro125-dujinis-lituoklis-pajalnikas0_450.jpg
Naudoju jau porą metų kasdien ir nutariau pasidalinti žiniomis. Nėra labai pigus: netoli 200lt pats lituoklis, arba apie 250lt lituoklis su dėžute ir keletu antgalių. Bet už kokybę reikia mokėt. O jis tikrai vertas tų pinigų - smūgius ant asfalto atlaiko neblogai, ir aplamai patikimai veikia. Tiesa drėgmė nelabai patinka jam, bet tokiu atveju pridegam su žiebtuvėliu ir H2O greit išgaruoja. Kaista labai operatyviai - deklaruojama, kad per 30s tampa tinkama litavimui ir tai yra teisybė (max galingumu žinoma).

portasol-super-pro125-dujinis-lituoklis-pajalnikas1_450.jpg
Liepsna reguliuojasi 25-125W kas yra smagu, kai naudoji skirtingiems darbams. Dujų užtenka tikrai ilgam. Žodžiu atsiliepimai tik geriausi, nepastebėjau kad Lietuvoj būtų geresnės kokybės gaminių.  Apie tuos pigesnius po 50-80 litų nekokius atsiliepimus girdėjau, kiek tiesos nežinau. O šitam net ir atsarginių dalių pasistengus įmanoma gauti (Ebay arba atstovai Lietuvoje). Priedų įvairovė sakykim nemaža, bet man realiai vieno antgalio užtenka.

portasol-super-pro125-dujinis-lituoklis-pajalnikas2_450.jpg
O čia kas gyvena jo viduje. Kodėl ardžiau? Nes kažkaip pavyko pamesti vieną detalę iš priekinio degiklio, toks žiedelis, gal katalizatorium ar kaip ten vadinamas, velnias jį žino, bet jį gavau su visu Front End Burner SPT-16 (vos 30lt). Ai tiesa, kai nustos kibirkštį spriegti tai bus šakės, nes nėra jo pjiezo elemento atskirai kaip detalės pirkti. Senesni lituokliai buvo juodi visiškai, nauji su oranžinės spalvos elementais, bet apart to skirtumų daugiau nepastebėjau. Žodžiu - rekomenduoju ;)