VU meter LM3915

Prieš kokius 3 metus pasidariau VU meter su LM3915. Kadangi 10 LED man pasirodė mažai, tai sujungiau po 4 ant vieno output’o, taigi bendrai 40LED. Žinoma nuo to ilgiau pagrojus kai dega visi led’ai truputį užkaista :) Schema iš esmės yra iš datasheeto paimta. Aišku labai puiku būtų po tranzistorių pajungus led’ų draivinimui, bet patikėkit tam vamzdyje nuo automobilinės užuolaidėlės tikrai nedaug vietos liko viską sugrūdus :) Kas dar butų reikalinga, tai bent koks nors elementarus filtras, kad tik nuo žemų mirksėtų. Naudojau kokius gerus metus, dabar dulkija kažkur lentynoj, laukia geresnių laikų :D Šiaip tikrai “pagyvina” muziką (ypač gerai atrodo dialoguose ir trance).

Datasheet: www.national.com/ds/LM/LM3915.pdf
Video: http://www.youtube.com/watch?v=qa0dWw_8xE4
LM3915_2x VU meterLM3915_1x VU meter

6 komentarai prie “VU meter LM3915”

  1. Edgaras Says:

    Gal gali schema numest?

  2. zigzagas Says:

    Ne konkrečios neturiu, bet iš esmės jungi vietoj 1 diodo po keturis, na ir varžas arba pakeiti mažesnio nominalo, arba išvis išmeti.

    http://www.modding.lt/client/files/c_items/121153968795.jpg

  3. tomaxsas Says:

    O tu jį automobilį jungi? Aš ir noriu tokio, tik vis nesumąstau kaip padaryti kad padidinus garsą tie ledai išvien nedegtų?

  4. zigzagas Says:

    Mašinoj nenaudojau, tik pabandymui buvau pajungęs. Ir taip, neįspūdingai atrodė. Pagal mano supratimą, reikia statyti filtrą, kad tik žemus dažnius praleistų, t.y. mirksėtų tik nuo beat’o :)
    O dėl garso padidinimo tai įdėjau potencą ir viskas, rankiniu būdu tenka reguliuot norimą lygį… naglesnių metodų nežinau kad pats reguliuotus

  5. Rimvydas Says:

    Ar imanoma kaip nors padaryti be maitinimo saltinio tik nuo stiprintuvo isejimo?

  6. zigzagas Says:

    NE

Palikti atsiliepimą