Komisijos komentarai finalinio etapo projektams

2012 02 11 15:12

VGTU:

Pagrindiniai bendri trūkumai – erzina akivaizdžiai komerciniai projektai, gaminti pagal užsakymą arba skirti masinei gamybai, todėl reikėtų įvesti reikalavimą skelbti visą mėgėjiškam atkartojimui reikiamą informaciją (bent jau premijuotiems darbams). Kadangi tokių reikalavimų nebuvo, tai balą mažinau tik „Lazerinio spausdintuvo talpyklų lustų perrašymo įrenginiui“. Darbo sudėtingumu ir pavojingumu išsiskiria rentgeno šaltinis, bet man tai labiau panašu į tiesioginį darbą (kas būtų, jei kiekvienam rūsy turėtume po mėgėjišką rentgeno aparatą).

Naudingiausiu kūriniu galėtų būti UART valdomas ekranas, bet tam būtina schema ir programa, kad kiekvienas norintis galėtų prisitaikyti. Jei autorius siūlys nusipirkti, tai prie ko čia stipendija?

KTU:

Įvertinimų nekeičiau – palikau tuos pačius.

Jei skirstyti vietas:
1. X etapas (gruodis) + V etapas (birželis)
Rentgeno generatorius + Daugiafunkcinis didelės galios rentgeno spindulių šaltinis (Linas Karpavičius)

2. IV etapas (gegužė)
Elektroninis kompresoriaus valdymas (Dovydas Rušinskas)

3. VIII etapas (spalis)
UART sąsaja valdomas ekranas (Donatas Nenartavičius)

Aplamai, Dovydui reiktų skirti spec. premiją už rezultatų gausą ir tvarkingus darbus. O apie Lino darbus reiktų informuoti „Philips“ arba „Siemens“.

„Elseta“:

Geriausiu darbu išrinkome X etapo nugalėtoją „Daugiafunkcinis didelės galios rentgeno spindulių šaltinis“. Patiko, kad darbas yra tęstinis ir po pirmos sėkmės nebuvo numestas į šalį, toliau tobulinamas. Tikiuosi, kad darbas bus išvystytas iki baigtinio, su iškart paruoštomis funkcijomis paprastam naudojimui ir padarytų nuotraukų panaudojimui.

Visi kiti darbai tai pat yra sveikintini, net ir tie, kurie pasinaudojo internete esančiai projektais. Pažinimas prasideda nuo analizavimo kitų darbų – taip mokomasi.

„Ekspla“:

Balsuojame už Lino Karpavičiaus daugiafunkcinį didelės galios rentgeno spindulių šaltinį. Balsuojame už tai, kad atlikto darbo idėja originali ir aktuali. Darbe parodytos geros fizikos ir elektronikos žinos, o taip pat solidūs savo apimtimi.

Į viršų | Skyrius:   Konkurso naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras