D.U.K.

Dažniausiai užduodami klausimai.

Ką reikia padaryti, norint dalyvauti konkurse?

Norėdamas dalyvauti konkurse, turi sukurti, patobulinti, išvystyti ar kitaip pakeisti elektroninių prietaisų veikimą. Į „RS stipendiją“ ir kitus prizus pretenduoja tokių projektų autoriai.

Kodėl turėčiau dalyvauti?

Ar projektas turi būti padarytas būtent šiam konkursui?

Ne, projektas gali būti sukurtas ir seniau. Tačiau svarbu, kad filmuotoje medžiagoje, kurioje pristatomas projektas (reikalavimai projektams) būtų matomas užrašas „RS stipendija“ (jis gali būti užrašytas, pavyzdžiui, ant popieriaus).

Ar galiu atkartoti projektą, apie kurį skaičiau internete ar mačiau jo veikimo principą kitur?

Ne, konkurse dalyvauja tik originalūs dalyvių sprendimai, jų pačių kūrybinės veiklos rezultatai. Plagiatai ir kopijos konkurse nebus vertinami.

Kiek žmonių gali kurti vieną projektą?

Žmonių, kuriančių projektą, skaičius neribojamas.

Kas kiek laiko bus renkami nugalėtojai?

„RS stipendija“ bus apdovanotas 1 geriausias kiekvieno mėnesio projektas. Galimi ir kiti mėnesiniai projekto partnerių prizai. 2011 m. sausį bus išrinktas 1 geriausias metų darbas.

Noriu dalyvauti! Ką turiu padaryti?

Norėdamas dalyvauti, turi užpildyti paraišką. Ji pildoma 1-15 kiekvieno mėnesio dieną. Pildant formą reikės keliais sakiniais aprašyti projekto veikimą, įkelti tris iliustracijas ir projektą pristatančią iki 3 min. trukmės filmuotą medžiagą.

Kaip laimėti?

Pabandyk įsivaizduoti tuos, kurie vertins tavo projektą:

  1. „RSLietuva.com“ atstovas greičiausiai norės matyti gražų „RS logotipą“ ir komplimentus katalogui :)
  2. Universiteto atstovai greičiausiai kreips dėmesį į projekto autentiškumą, techninį realizavimą bei akademinį įforminimą.
  3. Pramonės įmonių atstovai norės matyti tavo sugebėjimą trumpai, bet įdomiai ir išradingai pristatyti savo projektą.
  4. „Elektronika.lt“ lankytojai vertins viską, kas paminėta, plius gerą nuotaiką pristatant projektą.

Jeigu įtikinsi visus – laimėsi!

Kada vyks vertinimas?

Projektai vertinami nuo 15 iki paskutinės kiekvieno mėnesio dienos.

Kas vertina projektus?

Projektus vertina 3 ekspertų grupė, kuri skiria 75 proc. balsų, ir „Elektronika.lt“ skaitytojai, skiriantys 25 proc. balsų.

Kada sužinosiu, ar laimėjau?

Kiekvieno mėnesio 2 dieną portale www.elektronika.lt bus paskelbiami laimėtojai. Su laimėtojais bus susisiekiama ir asmeniškai.

Jei nelaimėjau, ar galiu bandyti dar kartą?

Jei vieną mėnesį tau nepasisekė, patobulinęs savo projektą gali dar kartą užpildyti paraišką ir dalyvauti kito mėnesio konkurse. Savo sėkmę gali bandyti kiek tik nori kartų, tačiau bus vertinami tik tie pakartotinai įkelti darbai, kurie bus patobulinti pagal ekspertų ir kolegų portale „Elektronika.lt“ išsakytas rekomendacijas arba savo nuožiūra.

Iki kada tęsiasi konkursas?

Kol kas numatyta, kad konkursas tęsis iki 2010 m. gruodžio 31 d. Tačiau jei tavo ir tavo kolegų fantazijai nebus ribų ir įdomių projektų bus pakankamai daug, „RS stipendija“ tęsis kitais, o gal ir dar kitais metais.

Ką galiu laimėti?

Geriausio mėnesio projekto autorius bus apdovanotas 200 Lt vertės stipendija, išmokama „RSLietuva.com“ čekiais. Kiti geriausi mėnesio projektai gali būti įvertinti specialiais Lietuvos pramonės lyderių prizais.

Visi kiti dalyviai gaus po 50 Lt kuponą apsipirkti „RSLietuva.com“ parduotuvėje.

Geriausio metų projekto autorius bus apdovanotas 2000 Lt vertės stipendija, išmokama „RSLietuva.com“ čekiais.

Kas organizuoja šį konkursą?

Konkursą organizuoja elektronikos, automatikos ir mechanikos komponentų katalogas internete „RSLietuva.com“ ir portalas „Elektronika.lt“.