Komisijos komentarai X etapo projektams

2012 01 09 18:28

VGTU:

1. Elektroninė aklųjų lazdelė
Geras darbelis, kiek kuklokas pristatymas, bet forume radau atsakymus. +1 balas merginoms paskatinti – 10.

2. Elektroninis inkubatoriaus valdymo įtaisas
Gražus darbas, bet pristatyme elementarios klaidos ir prastas garsas. Beje, koks panaudotas indikatorius? – 9.

3. Daugiafunkcinis didelės galios rentgeno spindulių šaltinis
Įdomu, bet baisoka :-) Norėtųsi pamatyti daugiau keitiklio schemotechnikos detalių. 9–10.

4. Neoninių indikatorių laikrodis („Nixie clock“)
Gal ir įdomu turėti tokį laikrodį, bet aš asmeniškai nesu tokio „vintažo“ gerbėjas, nors tebeturiu veikiantį savo kūrybos dažnomatį su tokiais indikatoriais, nes tuomet kitokių nebuvo. Nieko labai naujo projekte nepastebėjau, pastebimos dinaminės indikacijos programavimo klaidos – dubliuojasi skaičiai gretimuose indikatoriuose. – 8.

KTU:

1. Elektroninė aklųjų lazdelė
Šaunuolė Inga. Konstrukcija itin sėkminga, dėžutę nuo ko pritaikėte – net neįsivaizduoju, bet atrodo kaip čia buvus. Pristatyme norėtųsi animacijos (kaip siunčiamas ultragarsas, kaip priimamas, struktūrine schema) ir demonstravimo, kaip lazdelė aptinka priešais stovinti žmogų ar stulpą. Bet gal ir gerai – daiktas turbūt dar nepatentuotas tai tegu kitiems ir lieka klausimas, kaip, kas ir kodėl veikia. Sėkmės! – 10.

2. Elektroninis inkubatoriaus valdymo įtaisas
Neblogai. Paprasta ir patogu. Gerai – 8.

3. Daugiafunkcinis didelės galios rentgeno spindulių šaltinis
Šaunu – švariai atlikta. Trūksta aiškumo: kas, kam. Trumpas piešinuko su rentgeno tomografijos aptarimas padarytų pristatymą įdomesnį – ne visiems aišku, kodėl reikalingas goniometras (žingsninis variklis), kokiam tikslui viskas skirta (gal pakaktų ir pelytės CT vaizdo, nors įdomiau būtų iš „Matlabo“ pagaminti filmuką apie pelytės sandarą), kaip veikia (animacija gerai būtų ar bent jau brėžinukas). Tekste už kadro geriau jau šnekėtų tai, kas parašyta detalesniame aprašyme – ten informacija ženkliai įdomesne. Puiku – 10.

4. Neoninių indikatorių laikrodis („Nixie clock“)
Šaunuolis Dovydas – gan originalus darbas. Ir nesvarbu, kad senovė – reikėjo gi aukštavolčio valdymo. Viskas gražiai dokumentuota ir pateikta. Labai gerai – 9.

„YE International“:

1. Elektroninė aklųjų lazdelė
Puikus darbas. Manau, kad šis projektas turi praktiškai neribotą tobulinimų galimybę, ir skatina panašių prietaisų konstravimą. 10 balų.

1. Elektroninis inkubatoriaus valdymo įtaisas
Pristatymo medžiagoje norėtųsi matyti daugiau informacijos (vaizdo) apie projekto elektroninę dalį (pvz., valdiklio montažinę plokštę). 8 balai.

3. Daugiafunkcinis didelės galios rentgeno spindulių šaltinis
Vertinu projekto sudėtingumą ir atlikimo lygį. 10 balų.

4. Neoninių indikatorių laikrodis („Nixie clock“)
Tikrai gražus laikrodukas. Tokio tipo indikatoriai turi savotiško žavesio. Geras pristatymas. Tvarkingai pagamintas, bet nepilnai užbaigtas (suprantu, kad korpusų konstravimas yra daugelio elektronikų didžiausia problema). 8 balai.

„Elseta“:

1. Elektroninė aklųjų lazdelė
Nuostabus projektas. Idėja išvystyta iki išbaigto prototipo. Tik kliūna, kad nebuvo realiai demonstruojama kaip keičiasi garsas ir vibracija, atsižvelgiant į atstumą. Vertinu 10 balų.

2. Elektroninis inkubatoriaus valdymo įtaisas
Puikus darbas. Viskas padaryta iki galo. Tikrai puikus sprendimas ūkininkui, auginančiam paukščius. Siūlau pagalvoti apie paprastesnę vartotojo sąsają, kad galėtų lengviau valdyti inkubatorių mažiau vaikštant po meniu. Taip pat siūlau kaupti duomenys apie palaikytus režimus ir juos po to analizuoti. Vertinu 10 balų.

3. Daugiafunkcinis didelės galios rentgeno spindulių šaltinis
Puiku Linai, kad jums sekasi tobulinti gaminį. Akivaizdi pažanga. Norėtųsi pamatyti rezultatą, ką šis įrenginys atlieka. Vertinu 8 balais.

4. Neoninių indikatorių laikrodis („Nixie clock“)
Dovydas kaip visuomet puikiai pristato. Ačiū už žavingą šypseną. Reikia pasirinkti korpusą, kuris atitiktų šio laikrodžio rodmenis ir jį papuoštų. Smagu matyti modulinę struktūrą, manau tai vertinga investicija kuriant daug ir įvairių gaminių. Galėtų būti laiko sinchronizacija radijo ryšiu arba per NTP serverį. Tačiau analogiškų projektų apstu internete. Iš paties tikėčiausi didesnės pažangos ir išradingumo. Vertinu 8 balais.

„Ekspla“:

Aukščiausią vertinimą teiktume Lino Karpavičiaus projektui „Daugiafunkcinis didelės galios rentgeno spindulių šaltinis“. Rentgeno kompiuterinė tomografija medicinoje naudojama bene 30 metų, tačiau apie buitinį ir dar savadarbį tomografą dar niekada neteko girdėti. Įdomus, naudingas ir nestandartinis darbas, rodantis geras tiek elektronikos, tiek fizikos žinias.
Idėja – 10, užbaigtumas – 9, sudėtingumas –10, darbo apimtis – 10.

Kiti trys projektai – tipiniai vidutinio lygio elektronikos mėgėju darbai, kuriuos rikiuotume taip:

2) Inga Kilinskaitė: Idėja – 9, užbaigtumas – 10, sudėtingumas – 8, darbo apimtis – 8.
3) Simas Narkus: Idėja –7, užbaigtumas – 10, sudėtingumas – 7, darbo apimtis – 9.
4) Dovydas Rušinskas: Idėja (sentimentali) – 7, užbaigtumas – 9, sudėtingumas – 7, darbo apimtis – 8.

Į viršų | Skyrius:   Konkurso naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

2 komentarų to “Komisijos komentarai X etapo projektams”

  1. Linas.k rašo:

    Papildytas aprašymas pagal komisijos patarimus iš eksperimento pusės, ir greitu metu padarysiu schemų brėžinius (dabar sesija, tai galiu užtrukti )
    http://forum.elektronika.lt/viewtopic.php?t=77316

Jūsų komentaras